Erdoğan ''ışığı gördük'' dedi ama Dolar 7 TL'yi gördü!

Korona virüs salgını nedeniyle piyasalarda belirsizlik sürerken, dolar kuru 7 lira seviyesine dayandı. Piyasalar açıldıktan sonra 6,99 lira seviyesine gelen dolar, 7 lira oldu.

EKONOMİ 28.04.2020, 13:59 28.04.2020, 13:55
Erdoğan ''ışığı gördük'' dedi ama Dolar 7 TL'yi gördü!

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında yeni vaka sayısındaki artışın ivme kaybetmesi ve ülkelerin sınırlamaları gevşetmeye başlayacaklarına ilişkin beklentiler, piyasaları pozitif etkilese de ekonomik aktiviteye yönelik endişeler geçen hafta açıklanan verilerle devam etti.

Dolar/TL koronavirüs döneminde artan dış finansman ihtiyacına yönelik endişelerle, Ağustos 2018'de gördüğü 7.24 seviyesindeki tarihi zirvesinin altında 7 TL civarında seyrederken küresel piyasalar ve Hazine borçlanmaları takip ediliyor.

Dolar/TL, 7 lira seviyesindeki seyrini sürdürmeye devam ediyor. Corona virüs endişeleriyle baskı altında olan kur yeni güne, 6,99 seviyelerinde başladı. Ardından kritik sınıra ulaşan dolar 7 TL'yi gördü.

Euro/TL ise 7,58'den işlem görüyor.

Haftaya düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 381 liradan işlem görüyor.

Geçen haftanın son işlem gününde, 389,5 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, günü 385 liradan tamamladı.

Gram altın 381,80 lira seviyelerinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 625,70 lira, Cumhuriyet altını da 2.498 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.695,50 dolar seviyesinde bulunuyor.

ERDOĞAN: TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRDÜK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız.” dedi. Cumhurbaşkanı “Tünelin ucundaki ışığı gördük” diyerek tedbirlere uyulması durumunda hayatın normale dönmesi adına bir planı yakın zamanda açıklayacaklarını ifade etmişti.

GÖZLER MERKEZ BANKALARINDA 

Gelişmiş ülke merkez bankalarının genişlemeci adımlarının altın fiyatlarındaki düşüşü sınırladığına dikkati çeken analistler, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugün açıkladığı kararlar sonrası gözlerin çarşamba günkü ABD Merkez Bankası (Fed) ve perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantılarına çevrildiğini kaydetti.

BoJ, devlet tahvili alım programında sınırı kaldırırken, şirket tahvili alım limitini de 20 trilyon yene yükseltti. Fed'in faizlerde değişikliğe gitmeyeceği, ECB'nin ise varlık alım programını artırabileceği tahmin ediliyor.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında vaka sayısındaki artışın ivme kaybetmesi ve ülkelerin sınırlamaları gevşetmeye başlayacaklarına ilişkin beklentilerin risk iştahını artırdığını, bunun da altın fiyatları üzerinde baskıya neden olduğunu söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların önemli direnç konumuna geldiğini, gram altında ise 370-390 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Yorumlar (1)
Hasok 4 yıl önce
Tünelin ucunda görünen ışık hızla yaklaşan Tren olmasın ?
22°
parçalı bulutlu
banner202