Emeklinin maaşlarına 650 lira zam!

3600 ek göstergeleri için hazırlanan taslağın bitirilmesinin ardından Ekim ayında meclise sunulması ve ardından maaşlara yansıması bekleniyor.

EKONOMİ 19.08.2019, 14:14
Emeklinin maaşlarına 650 lira zam!

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri için sürekli gündeme gelen 3600 ek göster geçtiğimiz mayıs ayından beri konuşuluyordu. Tartışmalara neden olan ek gösterge hakkında açıklamaların ardından mecliste herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Bir süredir üzerinde çalışma yapılırken bu anlamda artış için bir taslak hazırlandı. 

Ekim ayında meclise gelecek

Düzenleme ile ilgili taslağın bu süreçte Ekim ayı içerisinde mecliste görüşülmesi bekleniyor. Ek gösterge sistemi hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterebiliyor. Her memurun kıdemine göre alacağı zam aynı olmayacak. 

Ek göstergenin artırılması ile birlikte pek Marsbahis çok memurun maaşında ciddi bir artışın yaşanması bekleniyor. Bu süreçte 637 liraya kadar maaşlarda zam yapılması öngörülüyor. Sadece maaşlarda değil ikramiyelerde de ciddi bir artış yaşanacak. 30 yıl görev yapan bir polis memurunun alacağı ikramiyenin 27 bin lira artması bekleniyor. Ek göstergeleri büyük bir heyecanla bekleyen vatandaşlar Ekim ayında meclisten gelecek iyi haberleri bekliyorlar. Yaşanacak maaş artışı pek çok emeklinin rahat bir nefes almasını sağlayacak. Tüm gözler meclisten çıkacak karara çevrildi. 

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202