Ege’nin Yıldızı PHILSA

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde ödüller sahiplerini buldu. PHILSA 2019 yılı ihracat tutarı ile en fazla ihracat gerçekleştiren firmalar arasında yer aldı.

EKONOMİ 25.02.2020, 10:12
Ege’nin Yıldızı PHILSA

İZMİR - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından her yıl düzenli yapılan “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde ödüller sahiplerini buldu. Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay, Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’nin ve bir çok ihracatçı firmanın katıldığı ödül töreninde, PHILSA 2019 yılında gerçekleştirdiği 182 milyon dolarlık ihracat ile sektöründe ikincilik ödülüne layık görüldü. 

“Büyük gurur kaynağı’’

Philsa Philip Morris / Sabancı İşletme Direktörü Antonio DeMarco; aldıkları bu ödülün, ülke ekonomisine yapılan katkı açısından önemli olduğuna vurgu yaptı: “Ege Bölgesinin en başarılı kuruluşları arasında yer aldığımız için son derece gururluyum. Türkiye, dünyanın önde gelen ihracat merkezlerinden biri. 90’lı yılların başında İzmir Torbalı’da kurulan fabrikamızdan, bugün Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar 20’nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Philip Morris International’ın global anlamdaki üretim hacmi bakımından en büyük sigara fabrikası olan PHILSA’da yaklaşık 2.000 kişilik istihdam sağlıyoruz.  Üretim, istihdam, vergi gelirleri ve Türk tütününe verdiğimiz destekle ülke ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.”


 

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202