Ege'nin gözü İtalya'nın dev markalarında

Egeli mobilya ihracatçıları, ev eşyası ve mobilya tasarımında dünyanın lideri olan İtalya menşeili mobilya firmalarının Polonya, Romanya, Slovenya, Çin gibi ülkelerde üretim yapmasına yönelik mobilya devi şirketlerinin Türkiye'de üretim yapması isteklerini kamuoyuna duyurdu

EKONOMİ 25.08.2019, 17:49
Ege'nin gözü İtalya'nın dev markalarında

İtalyan devi mobilya firmalarının üretimleri konusunda isteklerini dile getiren Egeli mobilya ihracatçıları, kasım ayı içerisinde İtalya'dan en az 10 ithalatçı katılımıyla bir heyet oluşturmayı planlıyor. Alım Heyeti Organizasyonu adının verildiği heyetle Egeli mobilyacılar, katılımcı şirketlerle uzun vadeli ortaklık kurmayı amaçlıyor.

Konuyla ilgili ayrıntılı olarak görüşlerini bildiren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, İzmir'de üretim yapan üretici şirketlerin boş kapasitelerinde İtalyan devi şirketlerinin ürünlerinin talep edilen kalitede üretmek istediklerini dile getirdi.

Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren mobilya üreticisi firmaların katılımıyla düzenlenen ve moderatörlüğünü Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesinin Müjdat Kemer'in yaptığı toplantıda, gerçekleştirecekleri proje hakkında bilgi paylaşımında bulunan Wsbets Yağcı, İzmir'li mobilyacıların duyduklarını heyecanın da kendilerini bu proje için olumlu bir şekilde motive ettiğini ifade etti.

Hedeflenen ortaklık sayısı 10

Mobilya sektöründeki işçilik maliyetlerinin çok yüksek olması sebebiyle İtalyan şirketlerin üretimlerinin büyük bir kısmının Çin'de yapıldığı bilgisine sözlerinde değinen Başkan Yağcı, mobilya sektöründeki tasarımlarıyla dünyanın bir numarası olan İtalya'nın kendi ürünlerinin üretim ayağını işçilik maliyetlerinin düşük olduğu ülkelerde yaptırmasına değinerek, bu ürünlerin dünyanın her tarafına pazarlandığının da altını çizdi. Yağcı, İtalya'nın yapmış olduğu yıllık mobilya ithalatının 4 milyar dolar olduğunu söyleyerek, 14,5 milyar dolar da mobilya ihracatının yapıldığına dikkat çekti. İtalyan firmalarının mobilya ticaretinde yer alan Türkiye'nin 77 milyon dolarlık payının, üretimin artırılmasına yönelik geliştirdikleri ve ilk etapta kurulması hedeflenen 10 İtalyan-Türk şirketi ortaklığı çalışmalarının sonucunda çok daha yukarılara taşınacağını ifade eden Yağcı, İzmir'li mobilya üreticilerin bu üretimi gerçekleştirebileceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202