Dolar 5,91'i Gördü

Piyasalarda yeni hafta hareketli bir şekilde başladı. Dolar kuru 5,91’i gördü. Kurda meydana gelen artışın devam edeceği ifade ediliyor.

EKONOMİ 14.10.2019, 11:35 14.10.2019, 11:38
Dolar 5,91'i Gördü

Barış Pınarı Harekatı 1. Haftasına yaklaşırken piyasalar yeni haftaya çok hareketli başladı.

Dolar/TL bu sabah açılışında 5.90 civarlarında seyretti. Şu anki düzeyler piyasanın çok kötü bir senaryoyu daha fiyatlandıramadığını göstermekte.  1 saat önceki verilerde Dolar/TL 5,91’i gördü. Kurdaki bahsi geçen seviyelerin seyrinin devam edeceği belirtiliyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cuma günü yapmış olduğu açıklamasında Türkiye’ye karşı ‘çok kuvvetli’ yeni yaptırımların hazırlanması amacı ile Başkan Donald Trump’tan emir aldığını ifade etmişti. Trump ise kongreyle beraber yaptırımlar üstünde çalıştığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hafta Maksibet sonu gerçekleştirilen açıklamalardaki yaptırım söylemleri ile alakalı sürecin biraz nükteleri olarak görmek istediğini belirtmişti.

Ekonomistlerden alınan bilgilere göre, dolar kurunda meydana gelen artış sürecek. Uzmanlar kurda meydnaa gelen artışın 6 TL’ye kadar çıkabileceğinin belirtiliyor.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202