Dirinler pandemiye meydan okudu

Türk makina sanayinin önde gelen markası Dirinler Şirketler Grubu, pandemi döneminde üretime ara vermedi. Sanayinin kalbi pres imalatıyla Türk ekonomisinde çarkın dönmesini sağladı.

EKONOMİ 01.08.2020, 10:24 Ecem Atabay
Dirinler pandemiye meydan okudu

Pandemi döneminde yedek parça ve servisin tüm dünyada kısıtlamaya gitmesiyle küresel sanayi darboğaza girerken Türkiye, "milli" üretim ile süreci en az sıkıntı ile atlattı. Makina üreten makinalarıyla sektörün amiral gemileri arasında yer alan Dirinler, pandemi sürecine gelen talepler doğrultusunda ara vermediği üretimiyle damga vurdu

En büyük alkış çalışanlara

Takım tezgahı ve pres imalatı yapan Dirinler, yurtiçi-yurtdışı makina sektörünün ihtiyaç duyduğu yedek parça ve servis hizmetine aralıksız devam etti. Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin, pandemi döneminde üretimi durdurmayı akıllarından bile geçirmediklerini söyledi. Bu süreçte sanayinin "üretim" gücünü yüksek performansıyla sergilemesi için Dirinler'in önemli  sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Dirin "Biz elimizi taşımızın altına koyduk. Durmadan çalıştık. Pandemi sürecinde tıpkı sağlık çalışanları gibi tüm makine sektörü çalışanlarına da büyük bir alkış borçluyuz" dedi.

Durmadan üretim

Dirinler olarak pandemi sürecinde “12 saniyede 1 parça üretebilen makina ve 6.5 saniyede 1 parça basan makina üretimi" ile yine ilkleri hayata geçirdiğini ifade eden Feyzan Dirin "Uluslararası şirketlere, iş ortaklarımıza endüstri 4.0 uyumlu transfer hatları kurduk. Türkiye'yi katma değerli ürünler liginde en üst seviyeye taşımaya kararlıyız" dedi.

Yıllarca çalışan ‘makinalar’

Üretim yapmanın her dönemde zorlukları olduğunu söyleyen Dirin “Makina imalatı yapılmasına yapılır ve makina da çalışır ama önemli olan o makinanın görevini layıkıyla yerine getirmesidir. Performansının yüksek olması ve problem çıkarmamasıdır. İşte bu süreçte biz yedek parça ve servisimizle üretim gücümüzü bir kez daha gösterdik” diye konuştu. Müşterilerinden 25 yıllık makinalarının hala çalıştığına dair resim ve videoların geldiğini söyleyen Dirin “Bu bizi gururlandırıyor. İşini severek, fedakarlıkla yapacaksın ki o işten verim alabilesin” dedi.

Sağlam müşteri ilişkileri

Sektörde ihraç edilen makinalara yönelik uygulanmaya başlanan ek vergi ile Dirinler markasının daha fazla ön plana çıktığını söyleyen Dirin “Pandemi döneminde yurtiçinden çok fazla talep aldık. Bunu da köklü geçmişimize ve müşterilerimizle olan sağlam ilişkilerimize bağlıyoruz. Üstelik vergi avantajı da üreticiyi koruyan bir hareket oldu” diye konuştu. Dirin, sürekli kendilerini geliştiren bir firma olmalarının sebebini müşterileriyle ilişkilendirerek “Biz onları iş ortağımız olarak görüyoruz, zor koşullarda bile onlar için kendimizi geliştiriyor ve işimize dört elle sarılıyoruz” dedi.

“Dijitalleşme odaklıyız”

Pandemi sürecinde teknolojinin ve dijitalleşmenin öneminin bir kez daha anlaşıldığını altını çizen Dirin ”İletişimi ve iş birliğini mümkün kılan dijital uygulamalar, krizlere dayanmakta büyük rol üstleniyor. Yalnızca krizlerde de değil, globalleşen dünyamızda ve ekonomimizde dijital uygulamalara olan ihtiyaç gitgide yükseliyor” dedi. Dirin, ‘dijitalleşme’ projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek “Dijital altyapıyı güçlendirmek bizim için hayati önem taşıyor” diye konuştu.

"Pandemi sonrasına hazırız”

Pandemiden sonraki dünyayı düşünmenin ve bunun için önceden hazırlanmanın uluslararası pazar büyük rekabet avantajları sağlayacağına inandıklarının altını çizerek “Avrupa gerek lokasyon gerekse teknoloji açısından her zaman öncelikli pazarımız. İleri teknoloji makina üreten bir firma olarak, ülkelerin salgın nedeniyle kaybettiği pazarları kazanmayı hedeflediklerini belirten Dirin “Bu hedefe ilerleyebilmek için çalışanlarımızın sağlığına çok önem veriyoruz ve gerekli tüm önlemleri alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202