DEÜ ve İŞKUR imzaları attı...

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü, İŞKUR hizmetlerinin sunumuna ilişkin protokol imzaladı. 

EKONOMİ 06.03.2020, 08:42
DEÜ ve İŞKUR imzaları attı...

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü, İŞKUR hizmetlerinin sunumuna ilişkin protokol imzaladı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin etkin şekilde devam ettirilmesi ve mezunlarına daha iyi iş imkanları sunmak adına İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ile imzaladığı İŞKUR hizmetlerinin sunumuna ilişkin protokol karşılıklı atılan imzalarla yenilendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Malayoğlu ile İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak’ın imzaladığı protokol kapsamında, DEÜ Rektörlüğü tarafından görevlendirilecek personel e-İŞKUR portalına erişerek çeşitli hizmetler sunabilecek. 

Protokol kapsamında, iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamak, işgücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek, özel sektör işvereninin işgücü talebini almak ve sonuçlandırmak gibi konularda hizmetler görevlendirilen personelce yerine getirilecek. 

SEKTÖRÜN NABZINI TUTUYORUZ

Protokol imza töreninin ardından İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve Müdür Yardımcısı Makbule Dank, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti. Protokole ilişkin konuşan Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak eğitim programlarımızı sektörün ihtiyacına yönelik düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Sektörün ihtiyacı olan personeli yetiştirmek, hem işveren hem de işçi açısından avantaj yaratıyor. Bu nedenle İŞKUR ile imzaladığımız protokol gibi işbirlikleri ile bir yandan mensuplarımıza ilk elden hizmet sunuyor bir yandan da sektörün nabzını tutarak ihtiyaç duyduğumuz bilgiye kolayca erişebiliyoruz. Kazananı çok olan bu işbirliğinin hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202