Çinliler Türk Lezzetlerine Bayıldılar

Türk gıda ürünlerini 2019’da yüzde 86 daha çok tercihte bulunan Çinliler, Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda Türk lezzetlerini tatmak için beklemek zorunda kaldılar.

EKONOMİ 11.11.2019, 09:23
Çinliler Türk Lezzetlerine Bayıldılar

Çin'in Şanghay şehrinde 5 - 10 Kasım 2019 tarihlerinde yapılan Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda, 2019 senesini "Çin Yılı" ilan etmiş olan Ege İhracatçı Birlikleri'nin standında, EİB ve Çin'den  mühim ithalatçı firmalar Cofco Sundry ortaklığı ile Tadım Etkinliği yaptı.

Tadım Etkinliği'nde; Türk gıda ürünleri ile Çin damak tadına uygun hazırlanmış olan kek, kurabiye, pasta vb yiyecekleri Çinliler çok sevdiler. EİB standı, Türk gıda ürünlerinin tadına bakmak isteyen Çinlilerin ilgisi nedeni ile çok kalabalık oldu.

Çin'in 2018 senesinde Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nı yapmaya başlayıp bütün dünyaya büyük bir olanak sunduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, senelik 2 trilyon dolardan fazla ithalat yapan, Çin'e, 2019 senesinin Ocak - Ekim döneminde Türkiye'nin gıda ihracaatının yüzde 86' arttığını belirtti.

Yorumlar (0)
17°
parçalı bulutlu
banner202