Bernard Arnault bir günde 11.3 milyar dolar kazandı

Piyasalar yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle düşüş trendine girse de, toparlanma sinyalleri vermeye başladı. Avrupa’nın en zengin insanı olan Bernard Arnault şirket hisselerinin artışı sonrası 11.3 milyar dolarlık kazanç sağladı.

EKONOMİ 25.03.2020, 10:01
Bernard Arnault bir günde 11.3 milyar dolar kazandı

Bloomberg’de yer alan habere göre, sahibi olduğu şirketlerin hisselerindeki artış sonrası Arnault bir günde 11.3 milyar dolar kazandı. Aynı habere göre Arnault’un kişisel serveti bu sayede yeniden 35 milyar doların üzerine çıktı.

Yeniden artış trendine giren piyasalar sayesinde Arnault’tan sonra en büyük geliri 6.5 milyar dolar ile Warren Buffet, 5.9 milyar dolar ile Amancio Ortega sağladı.

Bernard Arnault kimdir?

Louis Vuitton, Christian Dior gibi lüks markaların sahibi olan Bernard Arnault, zenginler listesinin zirvesine uzun süre sonra yerleşen Avrupalı ve Fransız iş insanı oldu. Yıllardır bu listenin zirvesinde ABD’li ve bilişim sektörü şirketleri damga vuruyordu.

Arnault, 2012’de Fransa’da vergi oranlarına artışın gündeme gelmesi üzerine Belçika vatandaşlığına başvurmuştu. 70 yaşındaki Arnault’un sahibi olduğu şirketler arasında Gucci, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Stella McCartney, Sergio Rossi, Bottega Veneta, Boucheron gibi güçlü markalar yer alıyor.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202