BAYOSB, eko endüstriyel park olacak  

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB) çevreci projesi ile İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almayı başardı.

EKONOMİ 09.03.2020, 12:44
BAYOSB, eko endüstriyel park olacak  

BAYOSB, “Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı KARE01”  kapsamında  “Yeşil OSB Yol Haritası”  isimli projesini İZKA desteği ile hayata geçirecek.

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Yeşil OSB Yol Haritası projesinin beş katılımcının faydalanacağı bir proje olarak hazırlandığını ve  firmalarda sürdürülebilir üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik süreç ve yöntemlerin iyileştirilmesi için gerekli yol haritalarının oluşturulması, kaynak ve atık yönetiminde optimizasyon planlamasının yapılması ve firmalar arası iş birliği modellerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

İZKA ile imzalanan protokol ile eko endüstriyel park olma hedefinin ilk somut adımının atıldığını söyleyen Telseren, “Önemi her geçen gün artan temiz üretim ve kaynakların verimli kullanılması projemizin temelini oluşturuyor. Bu kapsamda OSB’mizde hayata geçirdiğimiz birçok iyi uygulama örneğimiz var. Katılımcılarımız inşaata başlamadan bu konularda bilgilendiriliyor. Örneğin katılımcılarımız yağmur suyunu kendilerine ait su depolarında depolayarak, bahçe sulama ve lavabolardaki su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyorlar. Binalarının çatılarını güneş enerjisi sistemi kurulmaya hazır şekilde inşa ediyor. Yer altı su seviyesini koruma ve hafriyat atığının önüne geçilmesi çalışmaları yapılıyor” dedi.

BAYOSB’de hayata geçirdiğimiz iyi uygulama örneklerinin bu projedeki yerinin çok büyük olduğunu belirten Telseren, “Katılımcılarımız ile hayata geçirdiğimiz birçok uygulama bu proje ile raporlanmış olacaktır. Elde edilen veriler yeni  uygulamaların da hayata geçirilmesini sağlayacak ve 18 ay sürecek projemiz tamamlandığında bölgemiz birçok OSB’ye rol model olacaktır.  BAYOSB kendilerine temiz üretim ve kaynakların verimli kullanılmasını vizyonunu benimseyen katılımcılar ile büyüyecek,  böylelikle İçerisinde yeşil binaları bulunan bir Yeşil OSB olacaktır” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202