Ankara Tahran arasındaki tren seferlerinde yeni gelişme

Demir yolu yük ve yolcu taşımacılığının geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ederken Ankara Tahran arasında bulunan Trans Asya tren seferlerinin yeniden başlayacağı müjdesi verildi.

EKONOMİ 11.08.2019, 13:02
Ankara Tahran arasındaki tren seferlerinde yeni gelişme

Dost ve kardeş ülke olarak kabul göre Tahran ile iş ve dostluk anlaşmalarının artırılmasına yönelik yeni bir çalışmanın gerçekleştirildiği öğrenildi. İran ile Türkiye arasında demir yolu taşımacılığının gelişmesi adına daha önce gerçekleşen ancak sonradan iptal edilen seferlerin yeniden düzenlenmesine karar verildi. 

Trans Asya Treni bir süredir iki ülke arasındaki faaliyetlerine son vermişti. Bunun ardından uzun bir aradan sonra seferlerin yeniden başlamasına karar verildi. En son 2015 yılında seferlere ara verilmişti. Ancak 2018 yılında haftada bir kez olmak üzere yeniden başlatılmıştı. Ancak bu Betsmove tren yolcuğu Tebriz ve Van arasında devam ediyordu. Yolculardan gelen yoğun istek üzerine Tahran'a kadar uzatılmasına karar verildi. 

14 Ağustos tarihinde yeniden başlayacak

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ardından yolculuğun 14 Ağustos tarihinden itibaren devamlı olarak başlamasına karar verildi. Ankara'dan trene binerek Tahran'a doğru yolculuk yapacak bir kişinin yaklaşık 57 saat boyunca bu yolculuğu devam ettireceği öğrenildi. Yapılan bu düzenlemenin bir anlamda hem ticari hem de dostluk sürecini olumlu etkilemesi bekleniyor. Yük taşımacılığına da yer verilecek bu düzenleme sonrasında geçen aya göre bu ay  40 bin ton daha fazla yük taşınması amaçlananlar arasında yer alıyor. 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202