2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlar devletten para alacak!

2015 yılından sonra doğum yapan anne ve babalara devlet tarafından verilen çocuk yardımı ve doğum parası ile 600 liraya ulaştığı öğrenildi.

EKONOMİ 28.08.2019, 11:15
2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlar devletten para alacak!

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından ailelere çocuk başına verilen destekler her geçen gün artırılmaya devam ediyor. Bu süreçte 2015 yılından itibaren verilen desteklerin günümüzde giderek artırıldığı tespit edildi. Ailelerin çocuk sahibi olduktan sonra devlete bu süreçte doğum yardımı için başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

600 liraya varan ödemeler veriliyor

Devlet tarafından sunulan imkanlar çerçevesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklara ve ailelerine destek olmak için bazı yardım ödemeleri yapılıyor. Betsmove Bununla birlikte bu tarihten önce gerçekleştirilen doğumlar için herhangi bir ödeme yapılmıyor. Ödeme ise direkt olarak ailelere devlet tarafından yapılıyor. Ancak başvuru kısmını atlamanız ve bu anlamda birtakım bürokratik işlemleri tamamlamanız gerekiyor. 

Yardım miktarı çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Ancak üç çocuk sahibi olan bir aile 600 liraya kadar destek ödemesi alıyor. Yardımı almak için anne ya da babanın bizzat başvuru yapması gerekiyor. Ardından kısa bir süre sonra devlet tarafından bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından PTT tarafından verilen banka hesabına yatırılıyor. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202