Yurt Dışında Okumak İsteyenlere YABO Burs Buluyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, göreve geldikten sonra hizmete soktuğu Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) hakkında malumat verirken, projenin ülkedeki ilk ve tek proje olduğunu vurguladı.

EĞİTİM 06.09.2019, 15:44
Yurt Dışında Okumak İsteyenlere YABO Burs Buluyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tarafından düzenlenen basın toplantısında, seçimden bu yana gerçekleştirilen işler hakkında bilgi verildi. Başkan Arda, göreve geldikten sonra hizmete soktuğu Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) hakkında malumat verirken, projenin ülkedeki ilk ve tek proje olduğunu vurguladı. YABO'nun ne şekilde bir çalışma mantığı olduğunu belirten başkan, Türkiye dışında burslu eğitim görmek isteyen lisans ve lisansüstü ile yabancı dil öğrencilerine ücretsiz danışmanlık verdiğini ifade etti.

Gaziemir'deki eğitim projelerine devam edeceğini açıklayan başkan, YABO'nun Retrobet bu anlamda ilk olduğunu belirterek, ülke dışında karşılıksız bursların bir hayli fazla olduğunu ancak çoğu akademisyenin bile bundan haberdâr olmadığını dile getirdi. Başkan, bu nedenle öğrencilerne hayallerindeki eğitim fırsatını yaşatmak adına ücretsiz danışmanlık vermeye başladıklarını belirtti. YABO'nun danışmanlık verdiği öğrencilerin dünya çapında ünlü bilim adamları olmasını dilediğini ifade eden Arda, projenin CHP'yi de çok heyecanlandırdığını ve gençlerin çok mutlu olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202