“Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler Sempozyumu” 19-20 Kasım’da…

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından; iletişimci, radyocu, gazeteci, akademisyen, profesör, şair ve yazar Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenecek olan “Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler Sempozyumu” 19-20 Kasım 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

EĞİTİM 18.11.2020, 14:42 ecem ata
“Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler Sempozyumu” 19-20 Kasım’da…

Sempozyum,  “İletişim Eğitiminin Geleceği” temasıyla yapılacak. Sempozyumun başkanlığını EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı,  eş başkanlığını ise EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mine Saran üstleniyor. Sempozyum;  dijital, siyasal, ekonomik ve toplumsal bir dönüşüm halinde olan dünyada, iletişim disiplininde eğitimin ne yöne evrilmesi gerektiği konusuna çözüm önerileri getirmeyi, iletişim disiplinini ileriye götürecek farklı düşünceleri dinlemeyi ve tartışmayı hedefliyor. 

PROF. DR. ALÂEDDİN ASNA KİMDİR?

İstanbul’da 1940 yılında doğan Asna, 1961 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Ekonomi Bölümü’nü bitirdi. ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nin İletişim Sanatları Bölümü’nde iletişim konusunda yaptığı yüksek lisans eğitimini 1964 yılında tamamladı. 1974’te, Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler şirketi “A&B Halkla İlişkiler”i kurdu ve fiili olarak 1995 yılına kadar çalıştı. Asna’nın yönetimindeki A&B, 200’e yakın ulusal-uluslararası kuruluş ve organizasyona halkla ilişkiler danışmanlığı yaptı, 1991 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) Altın Küre ödülünü aldı. Asna, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sürdürdüğü görevin yoğunlaşması üzerine, 1995 yılında şirket ortaklığından ve yönetiminden ayrılarak yalnızca eğitim faaliyetleriyle ilgilenmeye başladı. Asna’nın, A&B İletişim’in Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışmanı olarak sürdürdüğü çalışmalar, 4 Ağustos 2015 tarihindeki vefatına kadar devam etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202