Türkiye’den en yüksek hibe ile desteklenen proje Ege’nin oldu

Ege Üniversitesi Ürün Yaşam Döngüsü (PLM) Mükemmeliyet Merkezi öncülüğünde hazırlanan proje, ERASMUS+ Yükseköğretim Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2 - Stratejik Ortaklıklar başlığı altında Türkiye’den desteklenen 19 proje arasında 3 milyon TL ile en yüksek hibeyi almaya hak kazandı.

EĞİTİM 19.10.2020, 16:27 Ecem Atabay
Türkiye’den en yüksek hibe ile desteklenen proje Ege’nin oldu

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus + Yükseköğretim Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2 - Stratejik Ortaklıklar (KA203) proje başvurularına ilişkin sonuçlar açıklandı. Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız’ın da ortağı olduğu proje, Avrupa Birliği Başkanlığına sunulan 141 adet başvurudan, desteklenmeye karar verilen 19 proje içinde yer alarak 308,070 avro (yaklaşık olarak 3 milyon TL) hibe ile en yüksek hibe ile desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen uluslararası ve disiplinlerarası yürütülen bu proje, ülkemizde ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgını sürecinde eğitim olanaklarının iyileştirilmesine katkı sağlayacak niteliğe sahip. Ege Üniversitesi PLM Mükemmeliyet Merkezi Proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamı diliyorum” dedi.

Uluslararası ortaklı multidisipliner proje

Pandemi döneminde tüm ülkelerde yüz yüze eğitim olanaklarının çok azaldığı bir dönemde, PLM konusunda uzaktan eğitim olanağı ve birçok ülkeyle çift diploma verme avantajı sağlayabilecek proje, farklı disiplinlerden, konularında uzman bir ekip ile yürütülüyor. Proje Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi’nin (PLM Mükemmeliyet Merkezi) yaptığı “E-Learning Content Creation For Interdisciplinary Master Of Science Programme In Product Lifecycle Management (PLM) Within European Communities” başlıklı projede; Almanya’dan Kaiserslautern Teknik Üniversitesi ve Bochum Ruhr Üniversitesi, Avusturya’dan Viyana Teknik Üniversitesi, İspanya’dan Valencia Politeknik Üniversitesi, ülkemizin önemli sanayi kuruluşları olan BMC ve VESTEL firmaları da projenin partnerleri olarak yer alıyor.

3 milyonluk hibe desteği

Projenin tüm ülkelerde ihtiyaç duyulan PLM uzmanlarının yetiştirilmesine odaklanan çok yeni bir konsepte sahip olduğunu belirten proje yürütücüsü Prof. Dr. Hasan Yıldız, “Projenin ana hedefi, Endüstri 4.0’ın önemli bileşenlerinden olan PLM (Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi) konusunda üst seviyede bilgi, belge, uygulama ve deneyimlere dayalı yeni dökümanlar geliştirmek, bunların verilerine hedeflenmiş e-learning modülleri oluşturmak, PLM konusunda uluslararası, çok disiplinli master programının alt yapısını gerçekleştirerek PLM konusunda ortak master programını kazandırmaktır” diye konuştu.

Avrupa Birliği Başkanlığı başkanlığına sunulan 141 adet başvurudan, desteklenmeye karar verilen 19 adet projenin içinde yer alan Ege Üniversitesinin ortağı olduğu proje, 308,070 avro (yaklaşık olarak 3 milyon TL) hibe ile en yüksek hibe ile desteklenen proje oldu.

Proje ekibinde; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız (Proje Yürütücüsü), Ege Üniversitesi PLM Mükemmeliyet Merkezi Müdürü Prof. Dr. Figen Ertekin, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş, Ege Üniversitesi PLM Yüksek Lisans Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeliz Pekbey, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Ninel Alver, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nur Dirim, Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç.Dr.Osman Ünalır, PLM Mükemmeliyet Merkezi Md.Yrd. Doç.Dr.Barış Yeşilay, Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Deniz Duran, PLM Mükemmeliyet Merkezi Md.Yrd. Dr.Öğr.Üyesi Coşkun Harmanşah, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Erkan Zeki Engin, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş.Gör Dr.Okan Bursa yer alıyor.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202