Orman yangınlarıyla mücadelede Ege Üniversitesi'nden büyük adım

Ege Üniversitesi, daha yeşil bir Türkiye için seferberlik ruhu içinde çalışmaya ve yangından zarar gören yerlerin yaralarını sarmaya Seferihisar'dan başladı.

EĞİTİM 14.09.2019, 13:30 14.09.2019, 14:31
Orman yangınlarıyla mücadelede Ege Üniversitesi'nden büyük adım

 

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ile Menderes’e kadar uzanan ve yüzlerce hektarlık alanı yok eden orman yangını sonrası Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Ege Üniversitesi Orman Okulu, faaliyetlerine başladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve değişik birimlerden pek çok akademisyenin yer aldığı Ege Üniversitesi Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışma Grubu, Seferihisar’a bağlı Orhanlı Köyü’nü ve yangından zarar veren bölgeyi ziyaret etti.

EÜ Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışma Grubu, EÜ Orman Okulu Projesi kapsamında İzmir başta olmak üzere ülkemizin sahip olduğu orman alanlarının korunması, geliştirilmesi amacıyla çevreye, doğaya ve insana saygılı bireyler yetiştirmek, orman ve doğal kaynakların faydaları ve önemi hakkında toplumsal bilinç oluşturmak hedefiyle çalışmalar gerçekleştirecek.

Netspor style="font-size: 14pt">Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Amacımız, Sayın Bakanımızın da bilgisi doğrultusunda, Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte, yanan bölgelerdeki toprak yapısını, bitki örtüsünü ve hayvan popülasyonunu inceleyerek, geleceğe dönük olarak rehabilitasyonunu sağlamak. Üniversitemize düşen, toplumsal ve ekonomik açıdan değeri yüksek olan, milli servet ormanlarımızı korumak ve farkındalığı artırmak. Ağaç sevgisini aşılamak. En gencinden yaşlısına kadar, akademik eğitim anlamında elimizden geleni yapacağız. Belki bir Orman Fakültemiz yok ama artık bir orman okulumuz var. Okulumuzun İzmir’imize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Katılan tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Orman Okulu Projesi, özellikle ormanlık alanlarda bulunan köylerde yaşayan köylüler ve orta öğretim öğrencilerini bilinçlendirmeye yönelik eğitimleri kapsıyor. Proje kapsamında Ege Üniversitesi; araştırma ve geliştirmeye yönelik olarak belirlenen ormanlık alanların rehabilitasyonu, yangından hasar gören alanda yetiştirilmesi için özellikle hızlı büyüyen yapıda bitki türlerinin belirlenmesi ve yerel endemik bitki türlerinin dikimine yönelik çalışmalarda bulunacak.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202