Okullar ne zaman açılacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle 23 Mart'ta başlayan uzaktan eğitim yarın sona eriyor. Daha önce bu sürenin uzatılabileceğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün 10:30'da kameraların karşısına geçecek. Bakan Selçuk'un milyonların merak ettiği 'okullar ne zaman açılacak?' sorusuna yanıt vermesi ve belirlenen yeni takvimi açıklaması bekleniyor.

EĞİTİM 29.04.2020, 09:49 29.04.2020, 12:17
Okullar ne zaman açılacak?

2019-2020 eğitim yılının ikinci dönemi corona virüsü salgının nedeniyle 23 Mart’tan bu yana EBA TV üzerinden uzaktan eğitimle devam ediyor.

Daha önce okulların açılış tarihi olarak 30 Nisan belirlenmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu tarihin Bilim Kurulu tavsiyeleri ve mevcut koşullar göz önünde bulundurularak uzatılabileceğine işaret etmişti.

Milyonlarca öğrenci ve velinin aklındaki soru ise ‘okullar ne zaman açılacak?’

Bugün saat 10:30’da kameraların karşısına geçmesi beklenen Bakan Selçuk bu soruya yanıt vererek, okulların için belirlenen yeni takvimi açıklayacak.

Bakan Selçuk’un okulların açılış tarihinin yanı sıra ‘Sınıf geçme nasıl olacak?’, ‘Sınavlar yapılacak mı?’ gibi sorulara da yanıt vermesi bekleniyor.

“HER TARİH İÇİN SENARYOMUZ HAZIR”

Bakan Ziya Selçuk, sıklıkla karşılaştığı ‘okullar ne zaman açılacak?’ sorusuna 22 Nisan’da Twitter hesabından şu yanıtı vermişti:

* Okulların ne zaman açılacağı sorusunu sıklıkla duyuyorum, ancak cevabım yine aynı. Bunun kararı, Bilim Kurulu'nun verilerine bağlı.

* Bu doğrultuda belirlenecek her tarih için senaryomuz hazır. O zaman kadar uzaktan eğitimde çeşitlilik ve kaliteyi artırmak için çalışacağız.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202