Milli Eğitim Bakanı'ndan Tam Destek : Rotary Okulda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u Ankara’daki makamında ziyaret eden, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, İzmir ve çevre illerde çalışması başlatılan "Rotary Okulda" projesini tanıttı.

EĞİTİM 16.09.2019, 09:44
Milli Eğitim Bakanı'ndan Tam Destek : Rotary Okulda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a projelerini anlatmak ve destek almak için Ankara'ya giden Rotary 2440. Bölge Başkanı Fatih Çiçek, Komite Başkanı Bahar Yorgancıoğlu ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız projelerini detaylı şekilde anlattı.

Bakan Selçuk, Birleşmiş Milletler de temsilcisi bulunan tek sivil toplum kuruluşu olan Rotary'nin büyük projesi " Rotary Okulda" ile yakından ilgilendi. İzmir Valiliği ile imzanalanan anlaşmayı inceleyen Bakan Selçuk, "Bu dönem okullar için çok başarılı bir proje geliyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim bölümünde bu sene pek çok yeniliği de yaşama geçirmeyi planlayan Bakan Selçuk okullarda başlatılacak olan dizayn ve yetenek atölyeleri konusunu da Rotaryenlerle paylaştı. Son derece varlıklı bir içeriğe sahip, modern bir Pashacasino program olan bu eğitim projesine katkı koymak istediklerini dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, meydana gelen projenin fizibilite çalışmalarını inceleyerek projenin devamı konusu ile ilgili da bir çalışma içersinde olacaklarını belirtti.

"Rotary Okula"  Projesi İle Eline Çivi ve Çekiç Almayan Rotaryen Kalmayacak!!

Başkan Akçiçek sunulan projeyi değerlendirirken, “Milli Eğitim Bakanımızı ziyaretimizin sebebi “Rotary Okulda” konusunda bilgi vermekti çünkü proje beklenenin çok ötesinde talep görüyor, Rotaryenleri çok fazla heyecanlandırıyor. Okullar kapalıyken pek çoğu eline fırçayı alıp boya badanayı bile kendisi yaptı. Ben tahmin ediyorum ki “Rotary Okulda” projesi ile ilgili eline çivi, çekiç almamış hiç tanımadığı bir okula hiç tanımadığı çocuklar için bir hizmet götürmemiş hiçbir Rotaryen kalmayacak. Bunu anlatmak için oluşturduğumuz heyet ile birlikte bakanımızı ziyaret ettik. Kendisi daha önce İzmir Valiliği ile imzalanmış olan protokolü inceleyerek Bursa Valisi’ne iletilmesi konusunda yönlendirme yaptı. Dolayısıyla bu protokolü alıp bir başkasına gönderilmesini istemesi de Sayın Bakamızın bu projeye ne kadar yakın durduğunun bir göstergesidir. Bu yılın en önemli projelerinden biri olan “Rotary Okulda’ya duyduğu hassasiyet ve verdiği destek için kendisine teşekkür ederiz” ifadeleri ile sevincini rotaryenlerle paylaştı.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202