Lise öğrencilerinin proje yarışma sergisi açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir Bölge Koordinatörlüğü’nü yürüttüğü TUBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması Sergisi açıldı. İzmir Bölge Sergisinde dereceye giren projeler 12 Mart 2020 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayında düzenlenecek olan ödül töreninde ilan edilecek.  Bölge sergisinde birincilik ödülü alan projeler ise Türkiye finalinde yarışacak. 

Lise öğrencilerinin proje yarışma sergisi açıldı


Ülkenin geleceğinde en büyük role ve değere sahip gençleri, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan TÜBİTAK’ın 1969 yılından beri düzenlediği Lise Öğrencileri Proje Yarışması bu yıl 51. kez yapılıyor. Yarışma kapsamında gerçekleştirilen proje sergisi Kültürpark Fuar Alanı 1 A Holünde açıldı. Açılış törenine, yarışmanın İzmir Bölge Koordinatörü Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gül Ünal Çoban, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Akay ve Doç. Dr. Münevver Can Yaşar, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri katıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı (BİDEB) Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş da sergiyi ziyaret etti. 

EN BÜYÜK ULUSAL PROJE YARIŞMASI
Genç nüfusun nitelikli bir biçimde yetiştirilmesi için çalışan TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen yarışma, aynı zamanda bilim ve teknik alanında organize edilen en büyük ulusal proje yarışması olma özelliğini taşıyor. Bölge ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen yarışma, Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki bölge merkezinde düzenleniyor. Bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. Final yarışmasında her alanda ulusal dereceye giren öğrenciler derece aldıkları alanla ilgili bölümleri seçmeleri durumunda üniversite sınavına girecekleri ilk yıl ve bir defaya mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabiliyor.

2 GÜN ZİYARETE AÇIK
Bu yıl Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Yazılım, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım ve Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 farklı alanda ilan edilen yarışmaya İzmir Bölgesinde yer alan Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden toplam 1126 proje başvururken, Türkiye genelinde 12 bölge merkezinde ise toplam 15 bin 273 başvuru yapıldı. Ege bölgesinde yer alan illerden ön değerlendirmeyi geçen projelerin davet edildiği Kültürpark Fuar Alanı 1 A Holünde 10-11 Mart 2020 tarihlerinde saat 09:00- 17:00 arası ziyaret açık olan İzmir Bölge Sergisinde dereceye giren projeler, 12 Mart 2020 tarihinde saat 10:00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayında düzenlenecek olan ödül töreninde ilan edilecek.  Bölge sergisinde birincilik ödülü alan projeler ise tüm Türkiye’de birincilik ödülü alan projelerin yarışacağı 30 Mart- 03 Nisan 2020   tarihlerinde düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.
 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202