KARBEM'den yüzde 97'lik LGS başarısı

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin (KARBEM) ücretsiz eğitim olanağı sunduğu öğrencilerin LGS başarısı gururlandırdı. Koronavirüs salgını nedeniyle online eğitim alan öğrencilerden yüzde 97’si liselere yerleşti. Bu okullar arasında, Fen, İzmir Atatürk, Bornova Anadolu ve İzmir Kız liseleri de bulunuyor.

EĞİTİM 11.08.2020, 12:03 Ecem Atabay
KARBEM'den yüzde 97'lik LGS başarısı

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla kurulan KARBEM, öğrencileri koronavirüs salgını günlerinde de yalnız bırakmadı. Eğitimlerini online olarak evlerinden, rehberlik öğretmenlerinin gözetiminde sürdüren öğrenciler, LGS ve YKS’ye girdiler. LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, öğrencilerin başarı durumları da gözler önüne serildi. Buna göre, tercihte bulunan 319 öğrenciden 308’i liseye yerleşmeye hak kazandı. Böylece yaklaşık yüzde 97’lik başarı elde edildi.

Öğrencilerden 6’sı Fen, 4’ü Atatürk, 3’ü Bornova Anadolu, 4’ü İzmir Kız, 256’sı da diğer Anadolu liselerine yerleşti. 7 öğrenci Sosyal Bilimler, 16 öğrenci İmam Hatip, 12 öğrenci meslek liselerine hak kazandı. 11 öğrenci de nakil süreçlerinde şansını deneyecek.

BAŞKAN SELVİTOPU KUTLADI

Liselere yerleşen tüm öğrencileri kutlayan ve onlara üniversite sınavları için de başarı dileyen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Çocuklarımız bu yılki sınavlara, salgın nedeniyle çok zor koşullarda hazırlandılar. Biz de onların eğitimlerine evlerinde devam etmeleri için tüm olanaklarımızı kullandık. Şimdi bu başarılarıyla hem ailelerinin hem de bizlerin gurur kaynağı oldular. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Umarım aynı kararlılık ve azimle üniversiteyi de tamamlayarak, toplumumuza, ülkemize yararlı birer yurttaş olurlar” dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202