EÜ Ziraat Fakültesinde hedef akreditasyon

Ege Üniversitesi(EÜ) Ziraat Fakültesi eğitim öğretim kalitesinin onaylanması içi kolları sıvadı. Fakülte yönetimi akreditasyon sürecini düzenlediği bir hazırlık toplantısıyla başlattı.

EĞİTİM 12.08.2020, 12:04 Ecem Atabay
EÜ Ziraat Fakültesinde hedef akreditasyon

Toplantıya EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, EÜ Ziraat Fakültesi Bölüm başkan ve yardımcıları ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege üniversitesi olarak, 2023’e yönelik vizyonumuzu ve stratejimizi üç somut parametre üzerinde yürütüyoruz. Bunlar öğrenci odaklı olmak, araştırma üniversitesi olmak ve eğitim öğretimde kalite hedefi. Bu anlamda da akreditasyon seferberliği içerisindeyiz. Üniversitemizde eğitim programımızın yaklaşık olarak yüzde 40’ını akredite etmiş durumdayız. Akreditasyon eğitim ve öğretimde kalite anlamında önemli. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu(YÖKAK)’nun Kurumsal Akreditasyon Programına bu yıl ülkemizdeki 209 üniversiteden 55’i başvurabildi. YÖKAK tarafından bu yüksek öğretim kurumlarından 11’i “Kurumsal Akreditasyon Programı”na kabul edildi. Ege üniversitesi olarak biz de, iki buçuk yıllık çalışmamız sonucunda bu 11 üniversite içinde yerimizi aldık. Türkiye’de olduğu gibi Ege Üniversitesi’nde de Ziraat Fakültesinde akreditasyon süreci biraz gecikti. Ziraat Fakültemizde on bölüm bulunuyor, güçlü bir akademik altyapımız var. Biz bu on programın tamamının da akredite olmasını istiyoruz. Bu süreci kamu ve özel sektörün beklentilerini de dikkate alarak yürüteceğiz. Ziraat Fakültemizde, öğrencilerimizin kaliteli eğitim ve öğretime ulaşması yönünde, yapmamız gerekenlerle bir bütün olarak, işbirliği halinde akreditasyon sürecini iyi bir noktaya getirmek istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Türkiye’nin ilk akredite ziraat fakültesi olması hedefiyle çalışmalara başladığını ifade eden Prof. Dr. Nedim Koşum, “Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Akreditasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını fakültemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak göreve geldikten sonra üniversitemize birçok hedef ortaya koydu ve biz de bu hedeflere ulaşabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedeflerin arasında Ege Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olması ile bütün fakültelerin akredite olması var. Biz de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak Türkiye’nin ilk akredite ziraat fakültesi olma hedefiyle çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

ZİDEK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu ise yeni kurulan bir akreditasyon kuruluşu olarak EÜ Ziraat Fakültesinin başvuru sürecine ilişkin istekli olmasından onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Yorumlar (0)
24°
parçalı bulutlu
banner202