Egeli bilim kadınları 8 Mart’ta Radyo Ege Kampüs’te

Ege Üniversitesi (EÜ) Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde 100.8 frekansıyla yayın yapan  Radyo Ege Kampüs’ün A Plus Güncel programına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Egeli bilim kadınları konuk olacak.

EĞİTİM 08.03.2020, 08:49
Egeli bilim kadınları 8 Mart’ta Radyo Ege Kampüs’te

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Radyo Ege Kampüste   Bilim Kadınları Özel Programı gerçekleştirilecek. Program, 8 Mart 2020 Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arasında dinleyicilerle buluşacak. Özel programın içeriği ile ilgili bilgi veren EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve EGEMM Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı,  “Bizler, Egeli kadınlar; Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen Dünya Kadınlar Gününü ‘Bilim’ açısından masaya yatırıyoruz. Ege Üniversiteli; konularında uzman, bilime adanmış hayatları, projeleri, ödülleri, değerleri ve genç kuşaklara olan etkileri ile 8 kadın öğretim üyesini stüdyomuzda ağırlıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın  ev sahipliğinde yapılacak olan ve yapımcılığını Leyla Özgür’ün üstleneceği programa;    EÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül, EÜ Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi ve Hidatoloji Derneği ilk kadın Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, EÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, EÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, EÜ Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Dr. Nurdan Akçay, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Arş. Gör. Begüm Yurteri Kösedağlı ve EÜ Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Nilay Örk Efendioğlu konuk olacak.

Egeli bilim kadınlarına,  dünyaca ünlü ve devlet sanatçısı olan  klasik müzik sanatçıları;  Piyanist İdil Biret, Keman Sanatçısı Suna Kan, Yan Flüt Virtüözü Şefika Kutluer’in   eserleri de eşlik edecek.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202