Ege Üniversitesinden Temel “Dry-Lab” Kursu

Ege Üniversitesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından “Temel “Dry-Lab’ Robotik Cerrahi Kursu”nun verileceği öğrenildi.

EĞİTİM 21.10.2019, 15:45 21.10.2019, 16:10
Ege Üniversitesinden Temel “Dry-Lab” Kursu

Bilimsel Kurulunda Ege Üniversitesi  Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özer Makay ve Op. Dr. Murat Özdemir’in bulunacağı kursun, 13 Aralık 2019 Cuma gününde EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Robotik Cerrahi Salonu’nda yapılacağı ifade edildi.

Temel Teorik Eğitim ve Hands-On Eğitim olmak üzere 2 seviyede gerçekleştirilecek kursun teorik bölümünde; sistemin temel bilgilendirmesi, sistemin kurulumu, portların yerleştirilme felsefesi, robot kolları ile konsol yönetimi, docking ve acil undocking ile alakalı konularda eğitimler verilecek.

2. bölüm olan Hands-On Eğitimi kısmında ise; VR Simülatör’de kameranın yönetimi, hedeflemenin nasıl yapılacağı, diseksiyon ve sütür uygulamaları, 3D Anatomik Model’de sütür ve anastomozun uygulanması, tavuk kadavrada diseksiyon ve sütür uygulaması eğitimlerinin verileceği belirtildi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202