Ege Üniversitesi'nde “Halkla İlişkiler Söyleşisi”

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde düzenlenen söyleşide genç iletişimcilerle bir araya gelen Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, “Bir değer yaratmamız için çok çalışmamız lazım. Çalışmadan hiçbir şeye sahip olamayız” dedi.

EĞİTİM 04.03.2020, 10:41
Ege Üniversitesi'nde “Halkla İlişkiler Söyleşisi”

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde Yaşar Holding Anonim Şirketi’nin Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı tarafından “Halkla İlişkiler Söyleşisi” gerçekleştirildi. EÜ İletişim Fakültesinde düzenlenen söyleşiye, EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi ve EÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü  Prof. Dr. Mine Saran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Söyleşide konuşan Kurumsal İletişim Direktörü Aykırı kariyer yolculuğunda yaşadığı tecrübelerini öğrencilere aktardı.

Söyleşinin açılışında konuşan Prof. Dr. Saran, “Mezun olduktan sonra iş görüşmelerinizde size neler sorulacak, işverenlerin ne gibi beklentileri olacak, bunlarla ilgili Mehmet Aykırı sizlere bilgi verecek” dedi. Öğrencilerin gelecek planları oluşturma konusunda bilgi veren Aykırı, “Bir değer yaratmamız için çok çalışmamız lazım. Çalışmadan hiçbir şeye sahip olamayız. Önce iyi insan olmak gerekir. Karşı taraf sizin hakkınızda doğru ve iyi insan demeli. Öncelikle insani yönünüzün güçlü olması lazım ve mesleğimiz gereği iyi iletişim kurmamız gerekiyor. Sizin ne söylediğiniz ne yaptığınız önemli değil, karşı tarafın sizi nasıl algıladığı, sizin onun zihninde bıraktığınız algı önemli” diye konuştu.

“Sosyal medya konusunda uzmanlaşmak gerekir”

İş görüşmelerinde uzmanlaşmak gerektiğini ifade eden Aykırı, “Sosyal medya konusunda uzmanlaşmak gerekir, yazılı medya git gide küçülüyor, yazılı medyada çalışan sayısı azalıyor, sizin bir alanda kendinize yer açmak için mutlaka uzmanlaşmaya ihtiyacınız var. Sosyal medya geleceğe yakın planda en gelişmeye açık alan olacak” dedi.

Aykırı, “1989 yılında mezun oldum, o dönemler iletişim, sanayi ve teknoloji farklıydı. O dönemler gönüllü olarak st ajyapabiliyorduk. Şimdi Erasmus, yurt dışında staj gibi imkanlar mevcut. Bu imkanları kullanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. 4 yıl boyunca stajyer olarak çalıştım. Bu şekilde kendimi geliştirdim” dedi.  

Söyleşi sonunda Aykırı öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202