CHP'li Murat Bakan, Öğrenciler İçin TBMM'ye Başvurdu

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı mahallesinde ilk ve ortaokul binaları yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. CHP'li Murat Bakan, okulların yenilenmesi için Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi.

EĞİTİM 18.09.2019, 12:56 18.09.2019, 21:13
CHP'li Murat Bakan, Öğrenciler İçin TBMM'ye Başvurdu

Geçen Aralık ayından beri okulsuz kalan yaklaşık 60 öğrenci için, mahallenin cami avlusuna bir konteyner konuldu. Öğrencilerin bir kısmı burada bir kısmı ise caminin müştemilatında eğtim aldı. TBMM gündemine bu konuyu taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi sundu.

CHP’li Bakan, “Okulları yenileyeceğiz diye Restbet yola çıkıp öğrencileri okulsuz bırakmışlar. Nasıl oluyor da Aralık ayında yarım kalan inşaat aylardır tamamlanamıyor? Nasıl oluyor da 2019 Türkiye’sinde İzmir’in göbeğinde öğrenciler okulsuz bırakılıyor? Cami avlusuna koyulan konteynerde eğitim öğretimin sürmesi mümkün değildir.  Öğrencilerin ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi, eğitim öğretime uygun koşulların sağlanması için Ziya Selçuk’u göreve davet ediyorum” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202