Çeşme Turizm Fakültesi AGROFEST ile renklenecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Çeşme Turizm Fakültesi ile Çeşme Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde geliştirilen “AGROFEST Çeşme”, fakülte yerleşkesinde düzenlenecek. Etkinlikte yapılacak atölye çalışmalarıyla “Yöremizdeki Bitkileri Tanıma”, “Ağaçlarda Aşı Çeşitleri ve Budama” ile “Sukulent Bitki Yetiştiriciliği” gibi farklı eğitimler de verilecek. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, turizmin öncü ilçelerinden Çeşme’de düzenlenecek etkinliğin ilçeye önemli katkılarının olacağını söyledi.

EĞİTİM 10.03.2020, 11:55
Çeşme Turizm Fakültesi AGROFEST ile renklenecek

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi ile Tarım ve Orman Çeşme İlçe Müdürlüğü, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Çeşme’de yaz sezonunun başlangıcı öncesi “AGROFEST Çeşme” adlı bir etkinlik düzenleyecek. 25-26 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikle ilgili EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Çeşme İlçe Tarım Müdürü Ahmet Keçeci ile Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Danışmanı Umut Ulu, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Etkinlikle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Gültekin, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI RENK KATACAK

Çeşme Turizm Fakültesi yerleşkesindeki etkinlikte, “Yöremizdeki Bitkileri Tanıma”, “Ağaçlarda Aşı Çeşitleri ve Budama”, “Sukulent Bitki Yetiştiriciliği”, “Kopanasti Peynir Yapımı”, “Sakız Ağacı Dikimi”, “Bitkisel Zirai İlaç Atölyesi” ve “Bitkisel Krem Yapımı” gibi atölye çalışmalarıyla konuklara eğitimler verilecek. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, turizmin öncü ilçelerinden Çeşme’de düzenlenecek etkinliğin ilçeye önemli katkılarının olacağını söyledi. AGROFEST Çeşme’nin öğrencilere deneyim kazandıracağına dikkat çeken Rektör Budak, “Sezon öncesinde fakültemizde düzenlenecek etkinliklere ilçede yaşayanların yanı sıra İzmir merkez ve çevre ilçelerden de katılım sağlanacak. Turizm Fakültesi öğrencilerimiz sektöre gitmeden önce böyle etkinliklerle deneyimler kazanıyor. Buradan elde ettikleri tecrübeler iş yaşamlarında büyük kolaylıklar sağlıyor. Öte yandan Çeşme, yalnızca kumsallarıyla değil bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle de önemli bir turizm merkezi. Bizler de ilçemizin bu yönlerini ön plana çıkartmak istedik. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
açık
banner202