Boşnakça Bilmeyen Boşnak Kalmayacak!

İzmir Bosna Sancak Derneği, sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi.

EĞİTİM 19.10.2019, 14:25 19.10.2019, 15:35
Boşnakça Bilmeyen Boşnak Kalmayacak!

İzmir Bosna Sancak Derneği tarafından her sene olduğu gibi bu sene de  2019 – 2020 Boşnakça kurslarını vermeye dernek binasında başlıyor. Boşnakça bilmeyen vatandaşların bu fırsatı kaçırmaması gerektiği belirtildi.

İzmir Bosna Sancak Derneği İzmir ilinde  Boşnakça konuşmayan, Boşnak ve Boşnaklara gönül vermiş olanlar kalmasın diye her sene olduğu gibi bu sene de Dernek binasını Boşnakça kursuna açtı. Kurslara  ilgi büyük. Şimdiye kadar yapılan taleplere göre 2 sınıf açılabiliyor. Talepler artarsa açılacak sınıf sayısı da artacak.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, İzmir ilinde ikamet eden Boşnaklar ile alakalı başlatılan Boşnakça kurslarındaki amaçlardan bir tanesinin insanların ana dillerini unutmamaları olduğunu belirtti. İnsanların ata topraklarına gittiğinde dil sorunu yaşamamalarını istemediklerini belirten Gül, kurslara daha önce katılmış olan üyelerin az da olsa kendi isteklerini iletebileceğini gördüklrerini, kelime hazneleri arttıkça çok daha iyi konuşacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202