Bayındır MYO’da çocuklar bitkilerin dünyasına yolculuk yapıyor

"Bitkilerin Dünyasına Yolculuk" isimli sosyal sorumluluk projesi, Bayındır Bayındır Meslek Yüksekokulu’nda başladı.

EĞİTİM 09.03.2020, 16:46
Bayındır MYO’da çocuklar bitkilerin dünyasına yolculuk yapıyor

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESSEM), Bayındır Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Bitkilerin Dünyasına Yolculuk" isimli sosyal sorumluluk projesi, Bayındır Bayındır Meslek Yüksekokulu’nda başladı. Gerçekleştirilen 1. Grup Eğitim Çalışması ile Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri; çeşitli eğitimler ve uygulamalarla bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşadılar. Etkinliğe; Bayındır MYO Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Handan Çakar, Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Cenk Ceyhun Kılıç ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akat Saraçoğlu’nun yanı sıra MYO öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

"Bitkilerin Dünyasına Yolculuk"  projesi kapsamındaki eğitimlerle; çocukların bitkileri tanıması, bitkilerin hayatımızdaki yeri ve önemini kavramaları, bitkilerin yaşaması için gerekli unsurları öğrenmeleri, bitkisel üretimde çevreyle dost uygulamaların neler olduğunu öğrenmeleri, ekosistemdeki yerimizi anlamaları ve gelişen teknoloji sebebiyle doğadan ve sosyal paylaşımlardan uzaklaşan çocukların hayata bakışlarına farklı bir yön verilmesi hedefleniyor. Projede belirlenen öğrenci gruplarına “Saksılı Süs Bitkileri Üretim Ortamları ve Harç Hazırlama Tekniği”, “Saksılı Süs Bitkilerinde Üretim ve Bazı Bitki Bakım İşlemleri”, “Saksılı Süs Bitkilerinin Sulama Teknikleri” konularında eğitim veriliyor. Verilen eğitimler süresince EGESEM işbirliğiyle Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden konularında uzman eğitimciler tarafından önce teorik bilgi akışı sağlanıyor. Verilen teorik bilginin ardından öğrencilere, konularıyla ilgili olarak üniversite öğrencileri ile birlikte uygulamalar yaptırılıyor.

İki buçuk ay sürmesi planlanan sosyal sorumluluk projesi sonunda katılan öğrencilere EGESEM tarafından “Katılım Belgesi” verilecek.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202