Balçova Belediyesi’nden Eğitime Büyük Teşvik

EĞİTİM 13.09.2019, 00:33 14.09.2019, 10:42
Balçova Belediyesi’nden Eğitime Büyük Teşvik

Balçova'nın Gurur Gecesi

12 yıldır geleneği bozmayan Balçova Belediyesi, gençlerimizi eğitime özendirmek amacıyla üniversite kazanan öğrencilere plaket töreni tertip edip laptop hediye etti.

Eğitimde adaleti ve teşviki sağlamak amacı ile ilçedeki tüm eğitim kurumlarına ve öğrencilere destek veren Balçova Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında başarı elde eden gençleri bu yılda yalnız bırakmayarak, 430 Balçovalı öğrenciye birer Nutuk, Laptop, plaket ve çeşitle hediyeler verdi.

Hedef Eşit ve Kaliteli Eğitim

Eğitim kurumlarında, eğitim kalitesinin arttırılmasına dönük birçok hizmetle vatandaşların takdirini kazanan Balçova Belediyesi, öğrencileri eğitime teşvik etmek için üniversiteyi kazanan öğrencilere de desteklerini esirgemiyor. 12 yıldır, başarılı gençler için tören düzenleyerek onları ödüllendiren ve teşvik eden Balçova Belediyesi bu yıl da geleneği bozmayarak tam 430 başarılı öğrenciyi aileleri ile birlikte misafir etti. Balçova Termal Otel’de organize edilen törende öğrencilere hediyeler verilirken ayrıca İzmir dışında üniversite kazanan öğrencilere ise Oleybet ulaşım bedeli verildi. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın 4 farklı puan sıralamasında dereceye giren ilk 12 öğrenciye ise ilaveten alışveriş hediye çeki takdim edildi.  Bedensel Engelli Dilasu’ya Madran’ın azimli çabası ile Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazanmasından dolayı kendisine özel ödül verildi.

Eğitimde Adalet İçin çalışıyoruz

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Türkiye de eğitim sisteminin olumsuzlarının büyük bir sorun olduğunu dile getirirken, ülkemizin gelişmesinin ve ilerlemesinin eğitimin düzeltilmesiyle mümkün olacağını dile getirdi. Bunun için de ilk önce eğitimde adalet sağlanmalıdır. Bütün çocuklar eşit doğar, devletin de ana görevi çocukların eşit eğitim almasını sağlamaktır. Ne yazık ki ülkemizde eğitim kalitesi velilerin cüzdanlarındaki parayla orantılı hale geldi. Biz bu adaletsizliği gidermek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, ve belediye meclis üyeleri Başkan Çalkaya ile birlikte gençleri tek tek tebrik ederek ödüllerini ve hediyelerini takdim etti.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202