Bakan Selçuk Üzdü!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenlerin merakla bekledikleri konular ile alakalı açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 28.10.2019, 15:11 28.10.2019, 15:12
Bakan Selçuk Üzdü!

Kadrolu öğretmen sayısının artarak olabileceğini belirten Selçuk, bunun, ekonomik imkanlara bağlı olduğunu yani kendisinden 'şu tarihte şu rakam' şeklinde atama sayısını beklememeleri gerektiğini ifade etti.

Binlerce atama bekleyen öğretmen adayının gözü kulağı konu ile alakalı açıklama yapması beklenen MEB Ziya Selçuk’taydı. Ama Bakan Selçuk öğretmenleri sevindirecek bir açıklamada bulunmadı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TVNET’te ekranlara gelen “Türk Kahvesi” programında, eğitim ile alakalı sorulara cevap verdi.

Ülke çapında 18 milyon öğrencinin ve 957 bin öğretmenin olduğu bilgisini veren Selçuk, öğretmenlerin bir bölümünün yönetimsel konularda görev yaptığını, sınıf öğretmenliği, yabancı dil, okul öncesi gibi alanlarda da açığın olduğunu ifade etti.

Selçuk, 2035’e kadar hangi alanın kaç öğretmene ihtiyacı olduğu ile alakalı projeyi tamamladıklarını belirtti ve yeni öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı ile alakalı soruya, kendilerinin şu anda ücretli öğretmenlik kalksın diye çaba gösterdiklerini, bunun, kadrolu öğretmen sayısının artması ile olacağını, bunun da, ekonomi ile alakalı olduğunu, yani kendisinden atama sayısı beklenilmemesi gerektiğini şubat ataması için de bir çalışmanın sürdüğünü dile getirdi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202