Artık Hatalı Cümle Kurmak Yok!

Bir yazı yazarken veya içerik üretirken kelimeleri yanlış mı yazıyorsunuz? Ya da hatalı kelimeler mi kullanıyorsunuz? Bu haberimiz tam size göre…

EĞİTİM 26.10.2019, 14:50
Artık Hatalı Cümle Kurmak Yok!

Bir Türk yazılımcının geliştirdiği Türkçeyaz.com, yapay zeka desteğiyle yazılarda yapılan hataları keşfedip size yanlış yaptığını yerleri gösteriyor.

Türkçe akıllı yazım kontrolü yapan Türkçeyaz.com, hemen hemen 7 aylık titiz bir çalışmadan sonra hizmete sunuldu. Ertuğrul Çetin’in geliştirdiği hizmet, İngilizce cümlelerde bulunan yazım yanlışlarını gösteren Grammarly uygulamasıyla benziyor.

Yapay zeka algoritmasıyla kuvvetlendirilen Türkçeyaz.com, kullanıcıyı yormayan arayüz ile geliyor. Platform sadece kurmuş olduğunuz cümlelerdeki yanlışları bulmanıza yardımcı olmuyor. Bunun yanında noktalama işaretlerinin doğru kullanıp kullanılmadığı ile alakalı da size yol gösteriyor.

Türkçeyaz.com’a isimli siteye girmenizin ardından bembeyaz bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu bölüme herhangi bir cümle yazıp ardından sağ tarafta paragraf, kelime ve karakter sayılarının kaç tane olduğunu göreceksiniz. Daha sonra hemen üst tarafta bulunan yeşil renkteki ‘Denetle’ tuşuna basıp, cümlenizdeki yazım yanlışlarını göreceksiniz.

Türkçeyaz.com, bunun yanında tek seferde 1000 karakterli bir metnin kontrolünü de yapmakta.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202