Alman Devinin Türk Temsilcisi Öğrencilerle Buluştu

Almanya devi Hauni’nin Türkiye Genel Müdürü Cem Osman Aygün, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen konferanslarda öğrencilerle buluştu.

Alman Devinin Türk Temsilcisi Öğrencilerle Buluştu

Almanya’nın dünyaca ünlü makine devi Hauni’nin Türkiye Genel Müdürü Cem Osman Aygün, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesinde düzenlenen “Yurt dışında yaşamak ve çalışmak” başlıklı konferansta öğrencilerle buluştu.

Adnan Menderes Üniveritesi Atatürk Kongre Merkezi ve Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Aygün, Alman şirketlerinde geçen 24 yıllık iş hayatına dair detayları öğrencilerle paylaştı. Dil bilmenin önemini vurgulayan Aygün, “Türkiye, Almanya, Amerika, İngiltere ya da Japonya... Hiçbir ülke size cenneti sunmuyor ve unutmayalım ki madalyonun her zaman iki yüzü var. Gitmeyi düşündüğünüz ülkelerde başarılı olabilmeniz, o ülkenin koşullarına değil, sizin hayatınızda neyi hedeflediğinize ve o hedeflerinize ulaşmak için nasıl bir strateji belirlediğinize bağlı” diye konuştu.

Almanya’nın Bochum kentindeki Ruhr Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği eğitimi alan ve aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamlayan Cem Osman Aygün, 24 yılın sonunda 2013 yılında Türkiye’ye dönme kararı almakla hiçbir zaman pişmanlık duymadığını anlatarak, “On yıl öncesine kadar yurt dışında eğitim alıp, yaşamını orada sürdürmeyi hayal eden gençlerin sayısı, bugünle kıyaslanmayacak kadar azdı. Bugün ise iyi yetişmiş gençlerimizin arasında, yurt dışında eğitim ve yaşam hayali kuranların sayısı çok fazla. Ben, imkânı olan her gencin yurt dışındaki çalışma hayatını görmesini ve o ülkelerdeki iş yapış biçimlerinden yararlanmalarını çok ister ve tavsiye ederim. Ancak gençlerimiz, aileleri ile birlikte yurt dışına tatile gitmekle yurt dışında yaşamayı ve çalışmayı çoğu kez birbirine karıştırıyor. Yurt dışında eğitim ve çalışma hedefleri belirlenirken anne ve babalarımıza da çok önemli görevler düşüyor. İyi planlanmamış, doğru hedeflerle desteklenmemiş eğitim ve çalışma girişimleri çoğu kez hüsranla sonuçlanıyor. Ailelerinin büyük emeklerle elde ettikleri birikimleri heba olabiliyor. Maalesef böyle birçok örnek var” dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202