Venedik'e Giriş Artık Ücretli

İtalya’nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik’in belediye meclisinde alınan karara göre, gelecek yılın temmuz ayından itibaren kente gelenlerden giriş ücreti alınacak.

Venedik'e Giriş Artık Ücretli

İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan ve kanallarıyla ünlü olan tarihi kenti Venedik, uluslararası turistik bir üne sahip. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan kent için belediye meclisinden milyonları ilgilendiren bir karar çıktı. Belediye meclisinin aldığı karar a göre, önümüzdeki yılın temmuz ayından itibaren kente gelenlerden giriş ücreti alınacak. Yerel basının iddia ettiği habere göre, Venedik Belediye Meclisi, 1 Temmuz 2020’den itibaren ikametgahı kentte olmayanlardan 3 ila 8 euro giriş ücreti alınmasına karar verdi. Söz konusu ücretlerin ise 2021’de zamlanarak, 6 ila 10 euro olarak revize edileceği bildirildi.

Bu tarifeye göre, kenti kalabalık olduğu zamanlarda ziyaret etmek isteyen ya da kentte geçirecekleri süre uzun olan turistler giriş ücreti olarak üst sınırda belirtilen meblağı ödeyecek. Birkaç yıldır İtalya genelinde olduğu gibi kente kalmaya gelenlerden gecelik konaklama vergisi alınırken, bu uygulamayla günübirlik kenti ziyaret edenlerden de ücret alınmış olacak. İtalyan basınına yansıyan haberlerde, kentin yıllık turist ağırlama kapasitesinin 20 milyon civarında olduğu ancak bunun çok üzerinde ziyaretçi ağırladığı vurgulandı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202