Trump'tan Akılalmaz İstek

İddialara göre Trump yardımcılarına göçmenleri vurmayı, sınıra timsah ve yılanla dolu bir hendek kazılmasını önerdi.

Trump'tan Akılalmaz İstek

ABD Başkanı Donald Trump, yapılan gizli bir görüşme sırasında sınırı geçen göçmenleri yavaşlatmak için bacaklarına ateş edilmesini de içeren bir takım yasadışı Pashacasino eylemler için baskı yaptı. Bu yasa dışı eylemlerin içinde sınıra yılan ya da timsahlarla dolu bir hendek kazılmasının da olduğu bildirildi.

The New York Times’a göre akılalmaz ve modern dünyada örneği görülmemiş bu plan karşısında Başkan’ın yardımcıları, kazılması istenen hendeğin maliyetinin hesaplatılması için araştırmalara başladı. Habere göre Başkan Trump hendeğin sınır duvarı boyunca devam etmesini, bununla beraber duvarın da elektrikli ve dikenli olmasını istedi. Yapılan araştırmalar ve konsensüsten sonra yapılması planlanan eylemlerin yasadışı olduğuna karar verilerek bu insanlık dışı uygulamadan vazgeçildi.

Adaylık sürecinde başlayan ve göreve geldiğinde artan tartışmalı söylem ve tavırları yüzünden ABD Başkanı Trump her kesimden tepki çekiyor. Uluslararası arenada da tartışmalara sebep olan kararları sebebiyle yardımcılarıyla da sık sık ters düşen Trump’ın yaşadığı fikirsel ayrılık sebebiyle en kıdemli yardımcılarından Kirstjen Nielsen’le de yollarını ayırdığı biliniyor.

Faşizan eylemleriyle dikkat çeken Trump, 2018 yılında da görevlilere taş atılması durumunda sınırdaki birliklerin sığınmacılara ateş açmasını istemiş, bu isteği o dönem ülke içinde ve dışında tartışmalara sebep olmuştu.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202