Trump: '' Kürtlere para ve silah yardımı yapıyoruz!''

ABD Başkanı Donald Trump, attığı tweette açıkça Kürtlere para ve silah yardımı yaptıklarını yazarken öte yandan 'savaşlar dursun' başlığı attı.

DÜNYA 08.10.2019, 19:08 08.10.2019, 20:17
Trump: '' Kürtlere para ve silah yardımı yapıyoruz!''

Türkiye'ye dair neredeyse tüm bilgileri ve görüşlerini twitter üzerinden paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme tarihini açıkladı. Donald Trump, Erdoğan'ın 13 Kasım'da kendisini ziyaret edeceğini şu tweet ile açıkladı: ''Birçok kişi Türkiye’nin Birleşik Devletler’in önemli ticari partneri olduğunu kolayca unutuyor, aslında F-35 savaş uçaklarının çelik gövdelerini Türkiye üretiyor. Ayrıca, İdlib’te birçok insanın hayatını Türkiye’nin yardımıyla Mobilbahis kurtardık. Uzun yıllar hapis yatacak olan Rahip Brunson konusundaki isteğimi de oldukça sağlıklı bir şekilde yerine getirmişlerdi. Önemli bir detayı hatırlamakta fayda var, Türkiye NATO’nun da itibar sahibi bir üyesi. Recep Tayyip Erdoğan 13 Kasım’da konuğum olacak.”

Donald Trump bu paylaşımın ardından Suriye gündemi ile ilgili bir paylaşımda bulunmayı da ihmal etmedi. Attığı tweette Kürtlere açıkça silah ve para yardımı yaptıklarını belirten Trupm, paylaşımı ''Sonu olmayan savaşlar bitsin'' diyerek bitirdi. İşte konu hakkındaki o paylaşım: '' Suriye’yi terk etme sürecinde olabiliriz fakat Kürtler’i terk etmemize olanak yok, onlar özel insanlar ve aynı zamanda harika savaşçılar. Hem NATO’da hem de ticari anlamda Türkiye’yle de ilişkimiz çok iyi sayılır. Türkiye hali hazırda önemli bir Kürt nüfusuna sahip ve Suriye’nin o bölgesinde sadece 50 askerimiz kalmıştı ve onları da oradan aldık. Türkiye mecbur kalmadan, gereksiz yere savaşmasının hem ekonomisi hem de zaten çok hassas durumdaki para birimi için yıkıcı olacağının fazlasıyla idrâkinde. Kürtlere para/silah yardımı yapıyoruz!  #SONUOLMAYANSAVAŞLARBİTSİN”

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202