TikTok'a en çok itiraz ABD ve Hindistan'dan

TikTok, 2019'un ilk yarısında hükümetlerden aldığı kullanıcı bilgileri taleplerinin sayısını içeren ilk "şeffaflık raporunu" yayınladı.

DÜNYA 02.01.2020, 12:09 Melis Tekin
TikTok'a en çok itiraz ABD ve Hindistan'dan

Rapor bu hafta bazı ABD'li milletvekillerinin Çin'e ait şirketten gelebilecek potansiyel güvenlik riskleri konusundaki endişeleri üzerine çağrıda bulundu.

TikTok, 2019'un ilk yarısında hükümetlerden aldığı kullanıcı bilgileri taleplerinin sayısını içeren ilk "şeffaflık raporunu" yayınladı.


En çok talepte bulunan ülke Hindistan oldu.Bu taleplerin yarısına yakın bir miktar bilgi üretti.

ABD, 255 hesap belirten 79 toplam taleple ikinci sırada yer aldı. Şirket, bu taleplerin yüzde 86'sının bazı bilgilerin üretilmesini içerdiğini söyledi.
TikTok'un kamu politikası direktörü Eric Ebenstein, pazatesi günü yaptığı açıklamada "Bu tür talepleri son derece ciddiye alıyoruz ve örneğin talebin gerekli yasal sürece uyup uymadığını veya içeriğin yerel bir yasayı ihlal edip etmediğini belirlemek için aldığımız her talebi yakından inceliyoruz" dedi.

Eric Ebenstein "TikTok, uygun şartlarda kolluk kuvvetlerine yardım ederken aynı zamanda kullanıcılarımızın gizliliğine ve haklarına saygı göstermeye kararlıdır." dedi.

ABD Donanmanın öncüsü ve Savunma Bakanlığı'nın rehberliği sonrasında, uygulama hakkındaki endişeler nedeniyle TikTok'u devlete ait telefonlardan yasakladı.

Ordu sözcüsü Teğmen Coln Robin Ochoa, bu hafta yayınlanan bir makalede Military.com'a TikTok'un "bir siber tehdit olarak kabul edildiğini" söyledi.

Şirkete göre içeriklerin kaldırılması için ABD'den 6 talep Hindistan'dan da 11 talep geldiğini belirtti.

ABD ve Hindistan'ın talepte bulunduğu bazı hesapların kaldırıldığı bildirildi.

TikTok diyor gelecekte düzenli böyle şeffaflık raporları serbest bırakacağı ve 2019 yılının ikinci yarısını kapsayan bir rapor önümüzdeki aylarda çıkması gerektiğini söyledi.

TikTok'un şeffaflık raporunda Çin hükümeti tarafından herhangi bir talep listelenmedi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202