New York’taki okulların uzaktan eğitim endişesi

Dünya üzerinde pek çok okul uzaktan eğitime başladı. Uzaktan eğitim için çeşitli uygulamaları öğretmenler ve öğrenciler bilgisayarlarında kullanmaya başladı. New York’taki okullar ise videolu konferans uygulaması olan Zoom’u kullanıyordu. Ancak okullar güvenlik endişeleri başladıktan sonra Zoom'u kullanmayı bıraktı.

New York’taki okulların uzaktan eğitim endişesi

İZMİR GÜNDEM - New York'taki okullar, güvenlik endişeleri nedeniyle pek çok araştırma yapıldıktan sonra videolu konferans uygulaması Zoom'u kullanmaktan vazgeçti. Eğitim bölümü sözcüsü Danielle Filson, CNN'ye yaptığı açıklamada, “Kentin Eğitim Bakanlığı, okulları mümkün olan en kısa sürede Zoom'u kullanmayı bırakmayı öneriyor.” dedi. Filson açıklamasına “Uzaktan öğrenmenin birçok yeni bileşeni vardır ve personelimizin ve öğrencimizin yararına gerçek zamanlı kararlar veriyoruz.” sözlerini ekledi.

Filson, eğitim departmanın Zoom ile merkezi bir sözleşmesi olmadığını ve öğrencilerin ve personelin uygun güvenlik önlemleriyle aynı yeteneklere sahip Microsoft Teams'e geçeceğini söyledi.Zoom’un geçici bir çözüm olduğunu belirten Filson, artık daha güvenli bir uygulamaya geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bu haftanın başlarında federal yetkililer "Zoombombing" adı verilen yeni bir gizlilik ve güvenlik endişesi uyarısına başladılar.Bu terim, bazı uygulama kullanıcıları tarafından bildirilmiş.Şikayetlerde bulunan bazı kullanıcılarınbilinmeyen yerlerden nefret dolu bir dil ile konuşan veya grafik görüntüleri paylaşan kimliği belirsiz kişiler ve troller tarafından, yaptıkları konferansların şantajlandığı bildirildi. Çevrimiçi Zoom dersleri sırasında, küfür eden veya kendilerini ifşa eden insanları içeren çeşitli olaylar meydana geldi.

Zoom'un kurucusu ve CEO'su EricYuan, video konferans uygulamasının kullanıcılarından bu hafta gizlilik sorunları için özür diledi ve ekibinin önümüzdeki 90 gün için yeni özellikler eklemeyi bırakacağını ve bunun yerine yalnızca gizlilik konularına odaklanacağını söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202