New York hastaneleri doğum yapan annelerin ziyaretçilerine izin verecek

New York hastane ziyareti konusundaki yönergelerini açıklığa kavuşturdu. Hastanede ortamında doğum yapan kadınlara acil durum yardımı veya destek amaçlı refakatçiolacak bir kişiye izin verildi.

New York hastaneleri doğum yapan annelerin ziyaretçilerine izin verecek

İZMİR GÜNDEM -Tıbbi tesislerde koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için, Amerika Devlet Sağlık Bakanlığı tıbbi olarak gerekmedikçe, hastanede kişinin yaşamının sona ermesi durumunun dışında, aile üyeleri veya yasal temsilcilerin hasta yanına giremeyeceği yasağını duyurmuştu.

Bu yönergenin bazı bölümleri hala yürürlükte iken, yönergenin kadın doğum departmanındadoğum yapan kadının yanında bir refakatçi olabileceği yönergesi açıklık kazandı. Refakatçi koronavirüs şüphesi veya tanısı bulunmadığı sürece doğum ortamına ve pediatrik acil durum ortamlarına girebilecek.

Kadın doğum departmanından cuma günü gelen açıklamada “Departman doğum öncesi , doğum ve doğum sonrası dönemde hasta bakımı için gerekli bir destekleyici kişiyi dikkate almaktadır.” ifadeleri kullanıldı. Pediatrik ortamlarda, hasta veya aile üyesi / bakıcı iki destek görevlisi atayabilir, ancak devlet sağlık departmanının yaptığı açıklamaya göre hasta ile aynı anda yalnızca bir kişinin birlikte kalabilecek. Ayrıca tüm refakatçiler, hastanenin klinik alanına girdikten sonra ve her 12 saatte bir öksürük, nefes darlığı veya ateş gibi koronavirüs semptomları ve potansiyel koronavirüs semptomları açısından taranacak.

Cumartesi sabahı itibariyle ise 600.000'den fazla kişi, açıklayıcı yönergeler konusunda change.org üzerinden dilekçe imzaladı.Dilekçenin konusu New York'taki özel hastanelerin de doğum yapan annelere destek olması için bir refakatçiye ihtiyaç duyabileceğini göz önünde bulundurması ve yeni doğum yapan annelere saygı gösterilmesinin gerekliliğiydi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202