NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den İdlib açıklaması

NATO, İdlib'deki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine yapılan olağanüstü toplantı sona erdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 28.02.2020, 15:25
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den İdlib açıklaması

NATO, İdlib'deki saldırının ardından Türkiye'nin talebi üzerine yapılan olağanüstü toplantı sona erdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "NATO Müttefikleri şu anda Türkiye'ye hava savunmasında ve hava devriyelerinde destek veriyor. Müttefikler bir yandan da "Daha fazla ne yapabiliriz?" diye bakmaya devam ediyor" dedi. 

İdlib'de 'rejim güçlerinin' gerçekleştirdiği saldırı sonucu 33 askerin şehit olmasının ardından Türkiye'nin talebi üzerine NATO olağanüstü toplandı. Toplantının NATO Anlaşması'nın dördüncü maddesi kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantı saat 13.50 itibariyle sona erdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ün açıklaması şöyle:

"Türkiye'ye destek veriyoruz. Ateşkese dönülmeli. Rusya ve Suriye'nin saldırılarını kınıyoruz. Güneydoğu sınırındaki durum takip edilmeye devam edecektir."

Soru cevap bölümüne geçildi. Stoltenberg'in yanıtları şöyle: 

"NATO müttefikleri başsağlığı dileklerini ilettiler. Rusya'ya ve Suriye rejimine de saldırıları durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz. Birleşmiş Milletler liderliğinde krize barışçıl çözüm bulmak için yapılan çalışmalara destek çağrı yapıyoruz. Rusya ve Suriye'nin uluslararası hukuka uymasını talep ediyoruz. Git gide daha fazla insan zarar görüyor."

"NATO Müttefikleri şu anda Türkiye'ye hava savunmasında ve hava devriyelerinde destek veriyor. Müttefikler bir yandan da "Daha fazla ne yapabiliriz?" diye bakmaya devam ediyor."

"NATO siyasi ve pratik anlamda destek veriyor çeşitli önlemlerle. Durumu çok yakından takip ediyoruz. Türkiye’de düzenli bir şekilde bilgi güncellemesi sağlanıyor. Sayın Çavuşoğlu ile de dün görüştük. Bugünkü toplantının nedeni de Türkiye ile olan dayanışmamızı göstermekti. Biz çok güçlü bir şekilde destekliyoruz. Rusya'nın da Birleşmiş Milletler liderliğindeki çabalara destek vermesini bekliyoruz."

"Biz Afganistan'daki barış çabalarına destek vermeye hep devam ettik ve bunu sürdüreceğiz. Müzakerelerle varılan bir çözüme destek vermeye devam edeceğiz." 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202