Koronavirüs nedeniyle Tayland’daki filler aç kaldı

Koronavirüs dünyanın düzenini tamamen bozdu ve hayvanlar hastalanmasa bile yine de yaşama mücadelesi içine girdi. Özellikle insanlara bağlı yaşayan hayvanların çoğu açlık sıkıntısı çekmeye başladı. COVID-19 salgını ülkedeki turizmden elde edilen geliri büyük ölçüde etkilediğinden Tayland'daki 1000'den fazla fil açlıkla karşı karşıya kaldı.

Koronavirüs nedeniyle Tayland’daki filler aç kaldı

İZMİR GÜNDEM - Tayland'ın sınırları tüm turistlere kapalı olduğundan, en büyük kara memelilerinin, yani fillerin, bakıcıları ülkenin hayvanat bahçelerindeki 4.000 fili için yiyecek almaya zorlanıyor. Tayland Kraliyet Büyükelçiliği'ne göre, Tayland'daki turizm normalde ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 20'sine katkıda bulunuyordu.

Özellikle ülkenin kuru mevsiminin ortasında onları sağlıklı ve beslenmiş tutmak çok zor. Tayland'daki filler günde 440 kiloya kadar yemek yemekte ve ülkenin turistleri için büyük ölçüde korunmakta.

Fil Koruma Vakfı'nın kurucusuLek Chailert, BBC’ye verdiği röportajda, “Onları güvende tutacak bir destek yoksa, bazıları hamile olan bu filler ya açlıktan ölecek ya da belki dilenmek için sokağa çıkarılacaklardır.” diye açıklama yaptı. “Acil olarak bir miktar finansal yardım alınmadıkça, bu çok kasvetli görünüm devam edecek.” diye de ekledi.

Kuzey Tayland'daki Kindred Spirit Fil Barınağı'nın yöneticisi Kerri McCrea, köylülerin turizm geliri eksikliği nedeniyle, bölgelerindekiyaklaşık 70 filisahiplendiğini söyledi. McCrea yaptığı açıklamada “En kötü senaryo, sahiplerin kendileri ve filler arasında seçim yapmak zorunda kalması olur. Buradaki insanların fazla bir şeyleri yok, ama şimdilik filleri hayatta tutmak için gerekenleri yapıyorlar.” dedi. Beş fili beslemek için ot ve mısır saplarını bulmak için günde en az üç saatin harcandığını söyleyen McCrea, endişelerini dile getirdi. “Fillerin beslenmesi bir önceliktir, ancak mesele onları beslemek için yeterli orman kalmamasıdır.” diye de ekledi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202