Kasırga 6 kişiyi yaraladı!

Kasırga Arkansas'taki Jonesboro şehrini yıktı geçti. Kasırgada altı kişi yaralandı ve binaların çoğu ağır hasarlar aldı.

Kasırga 6 kişiyi yaraladı!

İZMİR GÜNDEM -Belediye Başkanı Harold Perrin, kasırga cumartesi günü meydana geldikten sonra kasırga hakkında açıklamalar yaptı.Jonesboro Emniyet Müdürü Rick Elliottarama kurtarma ekiplerinin yardıma muhtaç kişileri aramak için bölgeyi taradığını söyledi.

Vatandaşların sosyal medyada yayınladığı görüntülerde ise kırık duvarlar, çatıları yerle bir olmuş ticari binalar ve otoparklara dağılmış enkazlar görüldü. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, alışveriş merkezi otoparkında parçalanmış arabaları gösterdi. Yerel havaalanında bir uçak devrildi ve hangarlar hasar gördü. Belediye başkanı akşam saat 7’de yaptığı açıklamada Little Rock'ın 130 mil kuzeydoğusunda yer alan yerler için sokağa çıkma yasağının geldiğini söyledi.

Little Rock'taki Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından yayınlanan bir videoya göre, fırtına saat 17: 00'da Jonesboro'dan geçti. Polis şefi,ekazlar temizlenirkenvatandaşlarıyerleşim alanlarının toplanma yerlerinden, yollardan ve diğer ortak alanlardan uzak durmaya çağırdı.Polis şefi Elliot kasırga hakkındaki kendi endişelerini de “Sizden zaten koronavirüs için evde kalmanızı istedik ama artık evde kalmak için de gerçekten stresliyiz.” diye dile getirdi.

Hava durumuna göre diğer yerlere de kasırga cumartesi günü vurdu. Web sitesindeki bir harita Arkansas ve Iowa'da kasırganın vurduğu yerleri gösterdi, ancak hiçbirinin sonucuJonesboro'daki kadar zarar verici olmadı. Iowa'daki Black Hawk, Buchanan, Marshall Adams ve Adair ilçelerinde kasırga gözlemleri bildirildi. Hava durumu sunucuları Jackson County’de elektrik hatlarının devrildiğini ve çatıların patladığını söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202