İklim krizini reddeden genç dünya gündeminde

İklim değişikliğine karşı başlattığı protestolarla bir anda tüm dünyada tanınan 16 yaşındaki İsveçli aktivistGretaThunberg’i eleştiren genç kız, sosyal medyadan yayınladığı bir video ile dikkat çekti.

DÜNYA 28.02.2020, 19:56 29.02.2020, 08:59
İklim krizini reddeden genç dünya gündeminde

İklim krizi ve çevresel faktörlerin yarattığı tehlikeye dikkat çeken GretaThunberg’i sert bir dille eleştiren NaomiSeibt, sosyal medyanın gündemine oturdu. Katıldığı etkinliklerde iklim krizi nedeniyle dünya liderlerini eleştiren Thunberg, liderleri önlem almaya davet ederken çeşitli bildiriler de yayınlıyor. Geçtiğimiz günlerde ise 19 yaşındaki Naomi Seibt isimli bir genç, Youtube  kanalı üzerinden yayınladığı videosu ile gündem yaratmayı başardı. Kendisinin özgürlükçü bir aktivist olarak tanımlayan Seibt, iklim krizinin çok abartıldığını söyleyerek videosunda şu ifadelere yer verdi: ’’ Karbon emisyonları etkilerinin tüm dünyada fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Küresel ısınmanın nedenini tek bir faktöre bağlamak bana yanlış geliyor. GretaThunberg’in ise bazı siyasi bağlantılar nedeniyle beyninin yıkanmış olduğundan şüpheleniyorum. Söylediklerimden iklim krizini umursamadğımgibi bir anlam çıkarılmaması gerekiyor ancak ben bu konuda sizler kadar endişeli değilim.’’

UZMANLARIN TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

19 yaşında Alman aktivistSeibt, uzmanların yaptığı araştırmaların tam tersi ifadelerde bulunurken, 1970 yılından itibaren karbon emisyonları, küresel ısınmanın ana faktörlerinden biri olarak görülüyor.

Alman basınında yer alan haberlere göre Seibt’in aşırı sağ parti AFD ile yakın ilişkisi bulunduğu iddia edildi. Seibt, hakkında çıkan iddiaları yalanlarken partinin bazı konuşmalarından gönüllü olarak yer aldığını ifade etti.

Yorumlar (0)
açık
banner202