İdlib'le ilgili Rusya'dan ilk açıklama geldi

Suriye'nin kuzeydoğundaki İdlib'deki 33 askerin şehit olmasının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

DÜNYA 28.02.2020, 09:04 28.02.2020, 09:20
İdlib'le ilgili Rusya'dan ilk açıklama geldi

Suriye'nin kuzeydoğundaki İdlib'deki 33 askerin şehit olmasının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rus uçakları, Türk askerlerinin bulunduğu noktalarda hava saldırısı düzenlemedi" ifadesi yer aldı. 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Türkiye’den verilen bilgiye göre Türk askerleri o bölgede olmamalıydı” dedi.

Bakanlık ayrıca, Türkiye’nin, Türk askerlerinin İdlib’deki varlığıyla ilgili Moskova’yı bilgilendirmediğini de açıklamasında belirtti. 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

"Suriye İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde bulunan HTŞ üyesi teröristler, Suriye Ordusu (SAA) mevzilerine yönelik büyük çaplı bir operasyon başlattı ve Suriye Ordusu bu sadırıya yanıt verdi. Söz konusu saldırı, teröristlerle bir arada bulunan Türk askerlerinin de vurulmasıyla sonuçlandı. 

Rusya Ordusu, yaralanan Türk askerlerine ilişkin gelen bilgi üzerine Suriye Ordusu'nun ateşkes yapması için gerekli adımları attı. Behun yakınlarında gerçekleşen operasyonda Rusya hava kuvvetleri yer almadı. Türkiye'nin İdlib'deki koordinasyon merkezi ile temas halindeyiz.

Türk makamları tarafından verilen bilgiye göre, Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu."

Yorumlar (0)
21°
parçalı bulutlu
banner202