Folkart Narlıdere'in dünya çapındaki ünü

Folkart Narlıdere, İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu.

DÜNYA 11.01.2020, 15:45
Folkart Narlıdere'in dünya çapındaki ünü

İtalya’da Paysage Topscape’in düzenlediği uluslararası “EcoTech Green Awards” ödüller kapsamında, “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisind Folkart Narlıdere projesi ikincilik ödülüne layık görüldü. Juri, “Folkart Narlıdere projesinin “yenilikçi yaklaşım ve doğanın basit ve anlaşılabilir bir ‘mutlak kahraman’ oldu.Yeni bir mikrokozmos yaratmış olduğu için bu ödül layık gördük”dedi.Folkart Narlıdere, daha önce Architects 2010 European Property Awards / Highly Commended “Konut / Çok Katlı Yapılar” Ödülünü kazanmıştı.

Mimari tasarımını Emre Arolat’ın yaptığı Folkart Narlıdere’de peyzaj tasarımı ise DS Mimarlık imzasını taşıyor. Projede peyzaj uygulamalarını Karaoğlu Peyzaj yaptı.

“Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden bir”

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemiz sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en özel projelerinden biridir. İnşaatına başladığımız 2007 yılından yaşamın başladığı 2009 yılına kadar tüm ekibimizle özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Günümüzden yaklaşık 10 yıl önce yaşamın başladığı bir proje hala çok anlamlı ve özel bulunarak ödüle layık görülüyor. 2019 yılı sonlarına doğru ödül kazandık. Bu bizi gururlandırıyor. Projede emeği geçen başta Mimar Emre Arolat ve peyzajının tasarımında imzası bulunan Mimar Deniz Aslan olmak üzere, projede katkısı olan herkesi tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202