Dolandırmak İsterken Dolandırıldı

İrlandalı üniversite öğrencisi, kendisini dolandırmak isteyen internet dolandırıcısını dolandırarak elde ettiği 25 sterlinlik parayı yardım kuruluşuna bağışladı.

DÜNYA 30.09.2019, 15:26
Dolandırmak İsterken Dolandırıldı

Rosh Walsh isimli 22 yaşındaki İrlandalı öğrenci, ayın başında kendisini önemli bir bankacı olarak gösteren Solomon Gundi adlı kişiden aldığı e-postada hisse senedi alım satımı yapan şirketine yatırım yapması için Walsh'tan 1000 sterlin istediğini yazdı. "Şirketimin ortaklığı karşılığında sizden 1000 sterlinlik yatırım yapmanızı İnterbahis istiyorum." diyen Gundi'ye vakit geçirmek için hemen yanıt verdiğini söyleyen İrlandalı öğrenci, ona teklifini fazlasıyla cazip bulduğunu, fakat 1000 sterlinin hakaret sayılacak kadar düşük bir ödeme olduğunu, o yüzden 50 bin sterlin yatırmak istediğini ifade etti. Sahte makbuz yaparak görüntüsünü dolandırıcıya yollayan genç, ödeme yaptığını fakat miktarın yüksek olması sebebiyle güvenlik açısından bankanın işlem gerçekleştirmediğini, hesabın gerçek olup olmadığının teyidi için o hesaptan kendi hesabına düşük miktarda bir para gönderme işlemi gerçekleşmesi gerektiğini, aksi taktirde bankanın işlemi onaylamayacağını söyledi. 

Bunun üzerine dolandırıcı Gundi, gemç öğrencinin hesabına 25 sterlin yatırdı. Para hesabına geçtikten sonra dolandırıcıya, onu dolandırdığını anlatan bir mail ve yatan parayı gönderdiği hayır kurumunun makbuzunu yolladı. Dolandırıcıyı polise şikayet etmeyen Walsh, dahaönce de bu gibi dolandırıcılıklar yapanları dolandırarak gelen parayı hayır kurumlarına yolladığını söyledi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202