Bağdadi'nin Öldürüldüğü İddia Edildi

Amerikan birliklerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye Suriye’de özel bir operasyon düzenlendiği ve Bağdadi’nin öldürüldüğü iddia edildi.

Bağdadi'nin Öldürüldüğü İddia Edildi

Amerikan birliklerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün lideri Ebu Bekir el Bağdadi'ye Suriye'de özel operasyon düzenlediği bildirildi. Bağdadi’nin operasyonda öldüğü ancak teyit için DNA testinin beklendiği iddia ediliyor. Operasyonun Türkiye sınırına yakın Brişa köyünde gerçekleştiği bildirildi.

Amerikan televizyonun ileri sürdüğü bilgilere göre, CNN ve Reuters ajansı Amerikan askerleri IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye Suriye’nin İdlib kentinde özel operasyon düzenledi. Aynı kaynaklar, IŞİD lideri Bağdadi’nin öldürüldüğünü fakat bu durumun DNA testinden sonra açıklığa kavuşacağını bildirdi. Irak devlet televizyonu da yaptığı açıklamada Bağdadi’nin yerinin tespit edilmesine Irak istihbaratının yardım ettiğini bildirdi.

Amerikan savaş uçağı ve helikopterlerin de katıldığı operasyonda çatışmalar yaşandığı öğrenildi. Reuters’e konuşan Iraklı ve İranlı yetkililer de Suriye’deki kaynakların Bağdadi’nin öldürüldüğünü teyit ettiğini söyledi.

Tüm bu iddialar dünya gündemini meşgul ederken, ABD Başkanı Trump da  kendine ait Twitter hesabından "Az önce çok önemli bir şey oldu." Şeklinde bir paylaşım yaptı. Ancak ABD başkanı konuyla ilgili detay vermedi.

Bu arada Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobani de, El-Bağdadi'ye yönelik operasyon hakkında twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Operasyonu "Başarılı ve tarihi" olarak nitelendiren Kobani, bunun "Amerika Birleşik Devletleri ile istihbarat paylaşımının bir sonucu" olduğunu yazdı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202