Avustralya'da yangınlar korkutmaya devam ediyor

Avustralya'da ölümcül yangınlar giderek şiddetlenmeye devam ediyor.Tüm çabalara rağmen yangının durdurulamaması tüm dünyayı endişelendirmeye devam ediyor.

DÜNYA 08.01.2020, 17:24 08.01.2020, 17:35
Avustralya'da yangınlar korkutmaya devam ediyor

Avustralya'da ölümcül yangınlar durulamıyor. Yangının söndürülmesi için çok büyük bir çaba gösteren ülke, tüm çabalara rağmen başarısız oldu. Bir yandan yangınlarla boğuşan ülkede 10 binden fazla deve çok fazla su içtikleri gerekçesiyle helikopterden vurularak öldürülecek. Öte yandan yangınlardan yükselen dumanların Güney Amerika kıtasındaki Arjantin ve Şili'ye ulaştığı bildirildi. Google da acil durum haritası yayımladı. Avustralya'da orman yangınları o kadar korkunç bir hal aldı ki dumanların Şili ve Arjantin'den göründüğü bildirildi. Yaşanan gelişmelerin ardından bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle hayvan ölümlerinin önlenememesi tüm dünya basınında büyük yankı buldu. Dumanların Pasifik Okyanusu üzerinden 11 bin km yol kat ettikten sonra Şili ve Arjantin'e ulaştığı kaydedildi. Öte yandan Güney Avustralya'da Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) topraklarındaki Aborijin liderlerinin emri sonrası profesyonel nişancılar avlanmaya bugün başlayacak.

Avın yaklaşık 5 gün sürmesi bekleniyor. Topluluğun aldığı avlanma kararı, vahşi yaratıkların su için evlerini istila etmesinden dolayı yaptıkları şikayetten hemen sonra geldi. Develerin evlerin çitlerinden atlayıp klimalardan su içmeye çalıştığı söylendi. Hayvanların aynı zamanda küresel ısınmaya katkıda bulunacak şekilde yılda bir ton karbondioksitin etkisine eşdeğer metan salması da diğer endişeler arasında.
Şimdiye kadar, sadece Yeni Güney Galler'de (NSW) yaklaşık 500 milyon hayvanın öldüğü tahmin ediliyor. Bilançonun daha ağır olduğu yerel kaynaklarda iddia edilirken, kesin bilgilerin ancak yangının söndürülmesinin ardından elde edileceği bildirildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202