Amerika Yangınla Mücadele Ediyor

Amerika’nın  California eyaletinde süren ve hızla yerleşim yerlerine yayılmış olan orman yangını bölgede paniğe yol açtı. 10 binlerce insan evlerini terk etti.

DÜNYA 25.10.2019, 14:20
Amerika Yangınla Mücadele Ediyor

Amerika’da yangın paniği devam ediyor. Kuru hava ve etkili rüzgar ile beraber yaşam alanlarını tehdit eden yangın gittikçe büyüyor.

Yetkililer tarafında yapılan açıklamada yangının yerleşim birimlerine yakın olan bölgelere doğru ilerlediği belirtildi. Önlemlerin arttırıldığının ifade edildiği açıklamada bu bölgelerde zorunlu elektrik kesintisine gidildiği belirtildi.

Ülkedeki en büyük kuruluşlardan olan  Pacific Gas and Electric Company, bu hafta sonunda San Francisco Körfez Bölgesi'nin tümünde elektrik kesintisinin olacağı uyarısını yaptı. Bu ay içinde yapılan 3. büyük kesintinin yaşanacağı söylendi.

Ayrıca yetkililer şu anda minimum 4 bin hektarlık alanın küle döndüğünü dile getirirken halk arasında Santa Ana rüzgarı diye de bilinen sıcak ve kuru rüzgarın hafta sonuna dek devam edeceği ve dolayısı ile yangının söndürülmesinin daha da zorlaştığı söylendi.

California’nın güneyindeyse 2 yangının sürdüğü kontrollü bir şekilde söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Görevliler şimdiye dek yaralı ya da ölünün olmadığını ifade ettiler. Kuzey California’da 2 sene evvel gerçekleşen yangında ise 44 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202