ABD’den NATO Hamlesi

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Trump'ın yapmış olduğu yaptırım açıklamasından sonra gelecek hafta NATO'da müttefikleri ile toplu ve bireysel olmak üzere diplomatik-ekonomik tedbirler alma ile alakalı çağrı yapacağını ifade etti.

DÜNYA 15.10.2019, 14:57 15.10.2019, 14:58
ABD’den NATO Hamlesi

Amerka’nın Savunma Bakanı Mark Esper, Trump tarafından Türkiye’ye karşı yaptırımların duyurulmasından sonra bir açıklama yaptı ve Barış Pınarı Harekâtı’na eleştiri getirdi.

Sorumluluk Erdoğan’a Aittir

Türkiye’nin Suriye’de yaptığı eylemleri DEAŞ’la mücadeleye engel olacağını ifade eden Esper, Türkiye’nin operasyonun pek çok DEAŞ’lının serbest kalmasına yol açtığını, Türkiye’nin sorumsuz eylemlerinin yüzünden Amerika askerlerine yönelik riskin kabul edilemez seviyeye eriştiğini, ABD’nin askeri personelin çekilmesi güvenilir bahis siteleri planını uyguladığını dile getirdi.

Esper, açıklamasının devamında, DEAŞ’ın tekrardan ortaya çıkma ihtimalinin, olası savaş suçlarının ve insani kriz dahil operasyonun neticelerinin sorumluluğunun tümüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğunu sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202