ABD, risk grubunda bulunanları cezaevinden çıkaracak

ABD Adalet Bakanı William Barr, Federal Cezaevleri Bürosu'nun Koronavirüs salgınının hızlı bir şekilde yayılması nedeniyle acil şartlarla karşı karşıya kaldığını, bu nedenle cezaevlerinin biraz daha boşaltılacağını duyurdu.

DÜNYA 04.04.2020, 09:53
ABD, risk grubunda bulunanları cezaevinden çıkaracak

ABD Adalet Bakanı William Barr, verdiği acil durum emri doğrultusunda ilk önce salgından en sert şekilde etkilenen cezaevlerinde tutulan ve risk grubunda bulunanların ev hapsine alınması gerektiğini ifade etti.

Barr'ın emirleri FCI Oakdale 1'de beş, FCI Elkton 1'de iki mahkûmun  Covid 19 sebebiyle hayatını. kaybetmesinin ardından geliyor.

Federal Cezaevleri Bürosu, şu ana kadar 91 mahkûm ve 50 cezaevi çalışanının Koronavirüs'e yakalandığını duyurdu. Sendika yetkilileri ve mahkumların yakınları, Reuters'a bu sayının aslında çok daha fazla olduğunu düşündükleri söyledi. Federal Cezaevleri Bürosu, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir karar alarak her mahkûmu 14 gün boyunca kendi hücresinde karantinaya aldı.

Adalet Bakanlığı'nın acil durum emri doğrultusunda Federal Cezaevleri Bürosu, risk grubunda olduğuna karar verdiği kişileri cezaevinden çıkararak ev hapsine alacak.

Uzmanlar, aktivistler ve insan hakları savunucuları uzun süredir hapishanelerin salgın günlerinde çok tehlikeli yerler haline geldiğini belirtiyordu. Mahkûmlar aynı hücrelerde kaldığı, beraber yemek yiyip, tuvaletleri paylaştığı için çoğunlukla sosyal mesafe uygulayamıyor.

Yorumlar (0)
12°
parçalı bulutlu
banner202